Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Raed Arafat este cea mai mare pierdere a sistemului sanitar românesc din ultimii 20 de ani, iar cel care ar trebui să plece este preşedintele Băsescu, întrucât îşi bate joc şi renunţă la serviciile acestui om.

"Este incredibil cum cel mai bun profesionist în domeniul medicinii de urgenţă - iar când spun profesionist mă refer la un om care ştie să scrie legi, care ştie să facă hotărâri şi ordine de ministru, care ştie să aplice legislaţia, care ştie să gândescă metodologic sistemul integrat de urgenţă - este incredibil cum un asemenea om este forţat să părăsească sistemul pe care l-a profesionalizat, pe care l-a perfecţionat şi pe care l-a făcut probabil cea mai importantă verigă a sistemului sanitar românesc", a spus Eugen Nicolăescu.

Liberalul a apreciat că este de neacceptat ca un preşedinte în exerciţiu, cum este Traian Băsescu, să-şi "bată joc" şi să renunţe la serviciile lui Raed Arafat, un om care nu serveşte interesele şefului statului, dar serveşte interesele poporului român.

"Cred că în acest moment cel care ar trebui să plece din orice post ar trebui să fie Traian Băsescu pentru faptul că, în loc să modernizeze cu adevărat statul român, îl întoarce înapoi cu zeci de ani", a mai spus Nicolăescu.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Integral pe România LiberăComentarii

dan Prin faptul ca a fost repus subsecretar de stat, Raed Arafat e cea mai mare pierdere pentru sistemul sanitar, adica exact pe dos. Prezenta acestui hot infatuat in sistem este o pierdere. Sa fii si prost, si arab, e prea mult.

16 mai 2012 8:11

ramo http://www.documentarywire.com/sicko ... aici vom ajunge daca se adopta aceasta lege..

13 ianuarie 2012 2:32

PARERI DEMOCRATICE TYCU GRUPAREA POLITICA pdl sunt cei mai luminati romani de la BUREBISTA pana in prezent .In toata istoria noastra milenara nimeni nu conteaza cat grupul respectiv Toti scritorii conducatorii voievozii ,pictorii, poietiii.inventatorii ,savantii ,eroii cazuti pe campul de lupta . de eroismul si patriotismul lor ,DE contributia lor la dezvoltarea si faurirea noastra spiritula ca natie nu se mai aude aproape nimic De la origini pana in prezent nu a fost nimeni la nivelul lor de pregatire.. Cei care sau instalat la putere in 2004 sunt cei mai frumosi.onesti si destepti oameni politici pe care ia avut tara in ultimii 2000 de ani. LOR li se cuvine totul ceilalti sunt nesemnificativi Aplaudati va rog ????/URAA PDL-ul si POPORUL..URAAAA PDL-ul si POPORUL URAAA PDL-ul si POPORUL URAAAAAAA

10 ianuarie 2012 17:02

eu revin.La 12,49 am ras cand am spus ca o sa-l "salte" aia de la usl,insa vad ca seful poanta n-are minte.Atata disperare dupa voturi numai la astia poti vedea.

10 ianuarie 2012 15:03

octav scoate-ti piatra din gura ba C.A.P-istule!

10 ianuarie 2012 14:37

Nicolae R Daramus Nicolaescu graieste bine. Acum. Dar nu a fost, la vremea sa de ministru al sanatatii decat un executant, aflat la umbra motocicletei liderului in doi timpi ,Tariceanu...

10 ianuarie 2012 14:06

CU SIGURANTA- Nicolaescule,ai ramas in istorie drept cel mai prost ministru al sanatatii din Romania din toate timpurile!De ce nu-ti tii gura?

10 ianuarie 2012 13:20

Catalin Tovarase Nicolaescu ce ai facut matale cat ai fost ministru sanatatii? Ai consolidat sistemul mafiot din sanatate. Mizeria asta de sistem corupt din sanatate este format din cadre medicale. Lui Arafat i s-a urcat succesul la cap. Sa-ti dau un exemplu: o ambulanta de la spitalul privat Bethesda din Suceava are un pret de cost intern pe Km efectuat la jumatate cat o ambulanta de la stat. La stat cheltuielile cu functionarea sunt umflate rau, iar prestatiile sunt de kkt. Pentru a incasa bani multi de la casa de sanatate , ambulantele de la stat se deplaseaza cu echipajul complet ( pe hartie) la orice stranut a unui pensionar. Asa ca voi astia de la USL mai terminati cu cioacele si cu tromboanele , ca nu tine.

10 ianuarie 2012 13:07

razvan Pai da, Basescu trebuie saplece pentur ca nu a nins. Sau penutr ca va ninge. Sau pentur ca va ploua - sau nu va ploua. El trebuie s aplece oricum, ACUM, pentru ca in toamna nu il mai vrea nimeni pe Antonescu... Cred ca niciun reportor nu l;-a intrebat pe dl Nicolaescu de ce el, ca Ministru al Sanatatii, nu l-a folosit pe Arafat, daca are o asemenea parere despre el. Ca sa nu mai spunem de ce Tariceanu, daca manifesta aceeasi atitudine fata de Arafat, nu l-a numit pe Arafat ministru, ci pe loaza de Nicolaescu, cel care 3 ani nu a fost in stare sa faca absolut nimic in Sanatate.

10 ianuarie 2012 12:55

eu si tu ai fost cel mai mare castig!bravo!!!banuiesc ca-l saltati voi,astia cu usl-ul!!

10 ianuarie 2012 12:49

blonda chioru si piticu noi santem responsabili cu deformarea statului si nu ne pasa decat decat de jaf pana n-o mai ramanea nimic.......

10 ianuarie 2012 12:48

TIC IN DECEMBRIE 89 NE-A TREZIT DIN SOMNUL CEL DE MOARTE UN UNGUR ! DE CE N-AR FACE-O ACUM UN PALESTINIAN ? CAT MAI SUPORTAM , ROMANI ?

10 ianuarie 2012 12:41

hihihi daca o spune un administrator care a condus prost, risipind aiurea bani, nu stiu daca e o lauda...Arafat a organizat bine, dispunand de bani, un sistem. Acum trebuie vazut daca se poate aplica, cu costuri mai mici, pe care tara si le permite, si in rest.

10 ianuarie 2012 12:37

Aurel Sa-ti fie RUSINE, Traian Basescu!!! Nu-ti ajunge cat ti-ai batut joc de poporul asta?! Numai un necizelat poate sa aiba ceva cu acest OM, care a facut ceva pentru tarisoara asta, pe care tu ai adus-o in sapa de lemn.

10 ianuarie 2012 12:36

Basescu ar trebui sa-si ceara scuze in mod public acestui OM si sa sp[una macar ca nu s-a exprimat corect sau nu a fost corect inteles; Un astfel de OM nu-l pierzi din sistem pt ca are pe langa cunostinte temeinice asupra sistemului, multa corectitudine si popularitate. Rusine Basescu. Cu astfel de atitudini, viseaza in continuare sa mai apuci ceva la noile alegeri. PULA

10 ianuarie 2012 12:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.