Cercetători din Australia și China au pus la punct un proiect de fabricare a zahărului din sorg, un produs care s-a dovedit a avea semnificative beneficii sociale, economice și de mediu pentru generațiile viitoare, scrie Asian Scientist Magazine.

Proiectul, intitulat "Sorg dulce pentru zaharuri valoroase", are ca scop producerea de zahăr benefic pentru sănătate utilizând sorg dulce prin intermediul biotehnologiei.

Cercetătorul dr.Wu Luguang de la Universitatea din Queensland, Australia, a declarat că proiectul a avut potențialul de a revitaliza industria zahărului, de a crește securitatea energetică, de a reduce emisiile cu efect de seră și de a îmbunătăți rezultatele în domeniul sănătații, prin reducerea cariilor dentare și a asistenței în managementul diabetului zaharat.




Integral pe Agerpres



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.