În Hindi, un sat izolat din Kenya situat la frontiera cu Somalia, nu există nici apă curentă nici electricitate, dar pe acoperișul dispensarului tronează un panou solar instalat de o firmă spaniolă, care ajută la salvarea multor vieți, informează sâmbătă agenția EFE.

Energia electrică furnizată de această instalație îi permite să aibă un frigider în care sunt păstrate dozele de vaccin și ca nașterile să poată avea loc noaptea, o adevărată revoluție în această zonă unde casele sunt construite din lut și paie.

Panoul solar, care este pentru multe comunități singura posibilitate de acces la o sursă de energie proprie, transformă viața multor zone din interiorul Africii. Sistemul este simplu: patru panouri solare cu 16 celule de siliciu instalate pe acoperiș și o instalație electrică care transformă lumina soarelui în curent alternativ și continuu.
Integral pe AgerpresComentarii

Up date - pe EURO-surse - ECO-"afacerile" cu fotovoltaice urmeaza sa EXPLODEZE în Africa, dat fiind ca pretzul pe kilowatul-ora furnizat de panouri e de cel putin 10 ori mai mare decât în cazul energiei conventionale - fiind ca atare rost de "absorptii" masive de EURO-"fonduri" de "dezvoltare" (de dezvoltare a dependentei energetice fata de ECO-Mafia, n.n.). Cu respect, Redactia

15 iunie 2014 11:45

Up date: directorul "firmei spaniole" a declarat ca a fost nevoit sa se mute (cu afacerea, n.n.) în Kenya, deoarece guvernul Spaniei le-a taiat ECO-macaroana tuturor EURO-baietilor-"destepti" cu "regenerabilele" si ca "modelul" sau de ECO-"afacere" consta în cresterea capacitatii de "absorptie" de EURO-"fonduri" din Africa...

15 iunie 2014 11:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.