Premierul Marii Britanii, David Cameron, va cere liderilor Uniunii Europene să organizeze "un vot fără precedent" pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, în scopul evitării numirii în funcţie a lui Jean-Claude Juncker, anunţă purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

"Premierul va transmite clar că, în cazul în care Consiliul European va încerca să procedeze la numirea lui Jean-Claude Juncker, atunci va cere un vot pe această temă", a declarat oficialul britanic.

David Cameron a avertizat că va încerca să blocheze numirea lui Jean-Claude Juncker în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker trebuie să obţină susţinerea majorităţii celor 28 de lideri ai statelor UE şi cel puţin 376 de voturi în Parlamentul European.

"Dacă există dorinţa de a se ajunge la consens, atunci decizia privind preşedinţia CE poate şi trebuie amânată; dacă liderii nu vor să analizeze alte candidaturi, în pofida temerilor exprimate, atunci este necesar un vot", a declarat o altă sursă britanică.


Comentarii

Prodan Nicolae Nu exista probleme daca Anglia, CEA CU DOUA FETE, iese din UE. Din totdeauna, Anglia, a sustinut si sustine ca este si va fi o tara insulara si nu face parte din Europa.

24 iunie 2014 15:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.