Cu afaceri de 140 miliarde euro pe an şi profit de peste 100 de miliarde de euro în vremuri de criză, crima organizată a devenit tot mai prezentă în economia italiană, Mafia transformându-se astfel în cea mai mare bancă din ţară. O „bancă“ ce pune presiune şi stoarce de bani mii de mici companii, informează un raport al grupului SOS Impresa, citat de COTIDIANUL.

Criza economică s-a dovedit a fi cel mai bun climat pentru extinderea „tentaculelor“ crimei organizate. Creditarea în urma şantajului a devenit o activitate tot mai sofisticată şi mai profitabilă. Estimările, susţine EVENIMENTUL ZILEI, arată că aproximativ 200.000 de întreprinderi au suportat costuri enorme de creditare, ceea ce a dus la pierderea câtorva zeci de mii de locuri de muncă. Criza este înainte de toate datorată unei lipse de lichidităţi, or mafia dispune de enorme cantităţi de bani murdari.

Cu un „tezaur" de 65 miliarde euro lichidităţi, mafia a devenit „cea mai mare bancă din Italia" şi înghite întreprinderi aflate în dificultate, iar ROMÂNIA LIBERĂ susţine că Mafia SRL este singura întreprindere voluntară care poate realiza investiţii substanţiale. Cămătarul tradiţional de cartier sau de stradă este pe cale să dispară, făcând loc unei organizări profesioniste, la nivel înalt, cu concursul unor persoane aparent respectabile, bancheri, avocaţi sau notari, se arată în raportul citat de COTIDIANUL.

Astfel, afirmă GÂNDUL, grupurile de crimă organizată din Italia, cum ar fi Cosa Nostra siciliană, Camorra din Napoli sau 'Ndrangheta din Calabria, deţin controlul asupra unei părţi importante din economia ţării, generând profituri echivalente cu 7% din producţia naţională. Asta în timp ce Italia se apropie cu paşi repezi de cea de-a cincea recesiune din ultimii zece ani. Datoria publică a statului, susţine ADEVĂRUL, se ridică la 2.000 de miliarde de euro (120% din PIB), din care 300 de miliarde de euro trebuie achitate sau refinanţate în 2012.


Comentarii

stat mafiot cei ce sint, inca, la putere, nu imprumuta Romania, ne imprumuta pe noi, fraierii de rind. ei reprezinta Romania, nu noi. noi sintem....vb lui oprescu : pulimea :(

12 ianuarie 2012 19:44

dorel Mai ramane sa se imprumute si Romania de la mafia tiganeasca.

12 ianuarie 2012 18:34

Papa Pai, eu nu stiu de ce Mafia si bancile nu ar fuziona si pe fata, ca oricum în spate sunt aceiasi indivizi.

12 ianuarie 2012 15:13

GEORGE ROMANII SA SE IMPRUMUTE DE LA PATRICIU,NICOLAE NICOLAE,TRAIAN BASESCU,ELENA USDREA ......ETC

12 ianuarie 2012 13:30

dreaq Haha, ba nu forteaza nimic. Banca este camatarie legala si capusele terte, adica firmele de recuperare datorii folosesc aceleasi tactici de intimidare dupa ce isi impun comisioane asupra sumei datorate... Unde-i diferenta? a ca unii au vile cu turnulete de obicei si altii au sedii cu multa sticla la fatada... mda.

12 ianuarie 2012 13:15

Lica fortati termenul "banca"

12 ianuarie 2012 12:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.