Preţul unei călătorii de 100 de kilometri pe calea ferată şi pe şosea (4,3-4,5 euro) ne plasează printre primele 15 ţări din UE într-un index al costurilor mici, pentru că firmele se adaptează la puterea joasă de cumpărare a călătorilor


Costurile cu transportul sunt, în România, pe locul al treilea ca pondere în cheltuielile de consum ale populaţiei, după alimente şi întreţinerea locuinţei, românii percepând ca fiind destul de scump acest serviciu.

Însă, dacă raportăm tarifele de transport de la noi cu cele din alte ţări, concluzia este surprinzătoare: în România, biletele de tren şi autocar sunt printre cele mai ieftine din Europa.

Studiul „The Transportation Price Index“, realizat de GoEuro (goeuro.com), care compară tarifele din 50 de ţări, arată că acest serviciu costă cel mai mult în Elveţia şi cel mai puţin în Africa de Sud.
Integral pe AdevărulComentarii

florins Mai 'autorul' de la 'Adevarul' intrebati-l pe smecherul ala de primar general, la cate vizite de documentare a facut afara, daca a vazut in autobuzele dotate cu aer conditonat vreun biletel cu mizeria: " ne cerem scuze, aerul conditionat e defect, nu functioneaza"? Primarul si RATB fac economie pe seama calatorului prin cresterea duratei de succedare intre doua autobuze si prin mizeria asta cu 'aer conditionat defect'. Lasati comparatiile astea tampite, de doi bani; raportati-va si la salarii, idiotilor!

26 august 2014 14:41

gica,contra "Informarea"este un sondaj pentru a vedea reactia cetatenilor Acestia fiind "blinzi", fara reactie urmeaza scumpirea Cei cu autoturisme se vor bucura ca sa moara si capra vecinului pe urma se va scumpi benzina ,se vor bucura ceilalti si uite asa o vom duce din bucurie in bucurie ca asa-i rominul...prost ca noaptea

26 august 2014 13:11

Mai, voi sunteti prosti cu spume... Ce sula mea de comparatii sunt astea cand avem printre cele mai mici salarii din Europa?... Poate doar bulgarii si albanezii stau mai prost ca noi...

26 august 2014 11:07

adrian Bai Ziaristilor NU MAI FACETI astfel de comparatii !!!daca vreti sa fiti fair-play COMPARATI CU SALARIILE IDIOTI DRACULUI!!!!Roamani au printre cele MAI KI(CI SALARII !!!asa ca DUCETI-VA DRACU!!!

26 august 2014 11:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.