Perioadele ianuarie-februarie 2022 şi noiembrie-decembrie 2022 reprezintă eventualele alternative pentru Cupa Mondială din Qatar, a anunţat, luni, FIFA, informează AFP, citată de Mediafax.

„Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a explicat că, potrivit înţelegerii cu privire la găzduirea turneului, Cupa Mondială trebuie să aibă loc în 2022. Opţiunile ianuarie-februarie 2022 şi noiembrie-decembrie 2022 au fost prezentate ca alternative pentru iunie-iulie 2022 şi s-au formulat deja comentarii”, se arată într-un comunicat al forului mondial.

Alegerea Qatarului ca organizatoare a Cupei Mondiale din 2022 a provocat polemică în privinţa condiţiilor de atribuire, ceea ce a determinat FIFA să deschidă o anchetă.

Însă programarea turneului vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, a determinat de asemenea FIFA să se gândească la o alternativă.

În luna mai, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a afirmat că atribuirea organizării CM 2022 Qatarului a fost o greşeală şi că este „mai mult decât probabil” ca turneul să se desfăşoare iarna.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat încă de la început că meciurile de la Cupa Mondială din 2022 ar trebui să aibă loc iarna.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.