Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 22 septembrie – 5 octombrie potrivit căreia în următoarele zile vremea se va răci în toată ţara. Veştile bune sunt că octombrie vine cu vreme ceva mai caldă. De asemenea, specialiştii au anunţat că frigul va fi însoţit de ploi slabe.


Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

La începutul intervalului de prognoză valorile termice vor scădea accentuat, astfel încât, în perioada 23 – 26 septembrie, vremea va fi rece, cu maxime, în medie, de 15 - 16 grade şi minime între 5 şi 8 grade.

Din 28 septembrie temperaturile vor creşte până la valori medii diurne de 18 - 20 de grade şi în jur de 8 grade în timpul nopţilor, apoi se vor menţine relativ staţionare.

În primele zile ale intervalului va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate pe 22
septembrie. Ploi slabe sunt posibile şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în jurul datelor de 25, 26 şi 30 septembrie.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.