O femeie din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a jucat un rol foarte important în tragedia de pe vasul de croazieră Costa Concordia. Potrivit presei italiene, femeia nu se afla pe lista pasagerilor, dar, la momentul în care nava a lovit o stâncă submarină, aceasta se afla alături de căpitanul vasului şi de alţi oficiali la un restaurant, potrivit Realitatea.net.

Cotodianul Adevarul a descoperit ca este vorba de Domnica Cemortan, o balerină de 25 de ani din Republica Moldova, care are cetăţenie română şi de câţiva ani locuieşte la Bucureşti.

Tânăra Domnica Cemortan, care a scăpat nevătămată în urma răsturnării vasului, a fost intervievată recent de jurnal.md. Ea susţine că era membră a echipajului şi aceasta justifică prezenţa sa pe punte.

Chiar dacă anchetatorii italieni în cercetează pe căpitanul Costa Concordia, Fracesco Schettino, Domnica Cemortan spune despre acesta că a scăpat mii de persoane.

"Eu cred că a făcut o treabă extraordinară, tot echipajul este solidar cu el şi credem că a salvat peste 3.000 de oameni", a spus aceasta într-un interviu pentru Jurnal TV, preluat de jurnal.md.

Căpitanul, acuzat de omucidere, naufragiu şi abandonarea navei, se află în prezent în arest la domiciliu. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Înregistrarea unei convorbiri între căpitănia portului şi comandantul vasului, din momentul eşuării navei, arată clar că Francesco Schettino a refuzat să revină la bord pentru a finaliza această operaţiune.

În defavoarea căpitanului este şi una dintre mărturiile pasagerilor de pe navă. Unul dintre pasageri, Marco Monda, a povestit că se afla împreună cu soţia sa în cel mai bun restaurant al navei. „Căpitanul a mers printre mese, îmbrăţişând două femei - o blondă şi o brunetă. Le-a arătat priveliştea care se putea vedea din restaurant", a precizat Monda, adăugând că Schettino se afla în restaurant la 21:45, când vasul s-a lovit de stânci.

La 13 ianuarie, vasul de lux s-a răsturnat în apropiere de insula Giglio, din Marea Tireniană. 11 persoane (10 pasageri şi un membru al echipajului) şi-au pierdut viaţa, dar bilanţul ar putea fi modificat, deoarece 21 de persoane sunt date dispărute.

Integral pe România LiberăComentarii

VanGogu Acum pot sa ma duc linistit la dentist. Romania este implicata si in acest ultim eveniment! Cum de nu mi-am dat seama de la inceput? Ah, cit mi-am stors creierii, ce presupuneri am facut, ce ginduri si nelinisti am trait. Ma gindeam ca Basescu o fi zis ceva, sau Boc. Mascatii sint implicati cumva. Vadim? Cred ca Inna le-o fi dat lectii de moda. Nope. Cherchez la femme. De oua. Sa nu fie curca. Sau sint aia prosti de dau in stinci. Dar romanii sint implicati. Am zis.

19 ianuarie 2012 20:02

navigator haide fufet, las-o balta cu echipajul solidar cu comandantul. individul, comandant italian, ca de altfel toti comandantii din intreaga lume, dar in special cei italieni, greci sunt cei mai frumosi, cei mai destepti si dictatori desi 90 % din ei sunt prosti gramada. te-a platit bine pentru serviciile aduse la pat si acum dai declaratie favorabila lui catre presa. fato, un singur om daca a ramas la bord in viata dupa ce el a abandonat nava, este un criminal. ar fi bine sa te retragi si sa numai dai declaratii. apreciez gestul baietilor romani, care au fost intervievati de presa si care au refuzat sub diverse motive sa declare ceva despre accident. voi femeile de moravuri usoare, adica c... vreti a iesiti in fata cu mintea voastra proasta.

19 ianuarie 2012 16:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.