Medicul militar Iancu Mocanu, şef al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Clinic "Vasile Cândea", a fost trimis în judecată luni, de procurorii DNA, fiind acuzat că a cerut mită de la trei persoane, pentru a face investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale, anunţă Mediafax.

Medicul este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită. Anchetatorii susţin că, în perioada august-septembrie 2013, medicul Iancu Mocanu a cerut sumele de 3.100 de lei, 4.500 de lei şi 7.000 de lei, de la trei denunţători sau în prezenţa acestora. Motivul pentru care a cerut aceşti bani a fost acela de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv, investigarea medicală şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale asupra unor pacienţi.

Sumele de bani au fost primite, fie anterior, fie ulterior îndeplinirii actului medical, dar în baza unei pretinderi aluzive premergătoare îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu.

Dosarul a fost înaintat pentru a fi judecat de magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti.

În octombrie 2013, medicul Iancu Mocanu a mai fost trimis o dată în judecată, după ce a fost prins când lua mită 2.000 de euro pentru a opera un pacient. Iancu Mocanu le-a spus anchetatorilor că suma găsită în buzunarul din partea stângă a bluzei a primit-o "ca atenţie din partea unui aparţinător al pacientului". Acesta preciza că din cei 2.000 de euro, jumătate oprea el şi ceilalţi 1.000 de euro urmau să fie împărţiţi cu alţi trei medici, care trebuiau să primească 500, 300 şi, respectiv, 200 de euro.

Potrivit anchetatorilor, medicul a fost denunţat de o persoană condamnată definitiv la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori şi de cumnata pacientului pe care trebuia să-l opereze, de la care a cerut 2.000 de euro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.