Medicii avertizează că virusul care provoacă hepatita A e mai agresiv în ultima perioadă şi afectează serios ficatul. Virusul hepatitei A se transmite prin mâini murdare și apă contaminată, prin sărut, contact sexual și obiecte contaminate.

“Aproximativ 80% din pacienți nu își dau seama că au infecție cu virusul hepatitei A și, ca atare, nu ajung la doctor.

Ajung la doctor cei care se îngălbenesc, care fac icter și care reprezintă aproximativ 20% dintre cei infectați. Norocul este că pacienții se vindecă spontan în proporție de 99%, doar un procent de 1% ajung să dezvolte boală cronică. Ei sunt puțin obosiți, dar trag de ei, iar după circa 10 zile totul intră într-un calm relativ. Dar orice infecție la nivelul ficatului mai mult sau mai puțin lasă o mică cicatrice”, a atenționat profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului “Matei Balș”.

Medicii specialiști recomandă ca românii să se vaccineze pentru hepatita A, mai ales în condițiile în care în ultima perioadă virusul a devenit agresiv.

„Virusul hepatitei A a devenit mai agresiv. O perioadă a fost afară din peisaj, nu a generat infecții care să ajungă să fie internate în spital. De un an a început să reapară în circulație și avem cazuri, sunt cu valorile transaminazelor de ordinul miilor, cam în jur de 3.000 de unități, ceea ce înseamnă că afectarea ficatului este una intensă“, a explicat Streinu-Cercel.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE: ieri, virusul hepatitei A a muscat doi cetateni (doi EURO-iobagi, n.n.) si ayi sa dat la alti 5 "oameni" (la 5 EURO-bulangii-LGBT, n.n.) pe care i-a determinat (prin manipulare genetico/sexuala, n.n.) sa se muste unii pe altii de EURO-koor!!! Ramaneti cu noi (si cu de-alde noi, n.n.), va tinem la curent cu ultimele ragnete in materie de EURO-propaganda!!! Cu respect, Redactia RL

9 noiembrie 2014 22:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.