Zahărul este mult mai periculos decât sarea în ceea ce priveşte riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, care susţin că nivelul ridicat al acestuia în sânge afectează o zonă a creierului ce determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale. Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii din New York şi Kansas susţin veridicitatea concluziilor studiului şi pe baza unei alte cercetări recente, la care au participat 8.670 de francezi adulţi, care nu a descoperit nicio legătură între consumul de sare şi hipertensiunea arterială. De mult timp, experţii recomandă ca populaţia să consume mai puţină sare, reducând aportul zilnic la maximum o linguriţă, avertizând că aceasta creşte riscul unui atac vascular cerebral cu 25% şi ar fi responsabilă pentru trei milioane de decese anual, la nivel mondial.



Integral pe Doctorul zilei



Comentarii

a lu` simtitu @PRECIZARE - Corect !!!

13 decembrie 2014 18:07

PRECIZARE: Va rugam sa ne scuzati pentru RAHATUL asta (botât! n.n.) de "articol", dar publicarea (defecarea, n.n.) sa ne-a fost platita de astia cu campania anti-zahar (în spatele careia stau, dupa cum stiti si dvs., producatorii de EURO-otravuri-trans-atlantice "îndulcitoare" din gama aspartanului, n.n.). Cu respect, Redactia DZ

13 decembrie 2014 8:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.