Poliţiştii români au fost premiaţi cu medalia "PRO PACE UNUM" - Uniţi pentru Pace, pentru contribuţia deosebită la îndeplinirea obiectivelor unei misiunii europene în Kosovo.

"Acordarea medaliilor "PRO PACE UNUM" poliţiştilor români confirmă preţuirea şi aprecierea de care se bucură aceştia în Kosovo şi reprezintă o recunoaştere a contribuţiei lor la îndeplinirea obiectivelor misiunii", au declarat reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor într-un cmounicat remis romanialibera.ro.

Misiunea Uniunii Europene - EULEX este o misiune de experţi selecţionaţi din toate statele membre, la care se adaugă alte cinci state contributoare, mandatul acesteia fiind implementarea legii şi monitorizarea, supervizarea şi îndrumarea autorităţilor locale pe componentele de poliţie, vamă si justiţie, în vederea formării unor instituţii la nivel şi standarde europene în Kosovo.

În prezent, România contribuie la această misiune cu un contingent alcătuit din 60 de poliţişti care îşi desfăşoară activitatea în toate departamentele misiunii: poliţie specială, poliţie cu puteri executive şi componenta de monitorizare.

Dovadă a profesionalismului şi experienţei ofiţerilor români, o parte dintre aceştia au fost desemnaţi în importante funcţii de conducere şi supervizare, cum ar fi şef de regiune, şefi de echipe şi investigatori şefi în diferite dosare din sfera crimei organizate, traficului de persoane, infracţiuni economice şi corupţie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.