Klaus Iohannis va avea în 2015 un an extrem de dificil din perspectiva speranţelor uriaşe pe care le au cetăţenii de la noul preşedinte ales. Această concluzie se regăseşte în cel mai recent sondaj IRES, citat de Realitatea TV.

Potrivit studiului, 69 % dintre respondenţi consideră că alegerile prezidenţiale din această lună au reprezentat cel mai important eveniment politic pozitiv din 2014. Mai mult decât atât, cota de încredere în instituţia prezidenţială a ajuns la 51%, comparativ cu încrederea în Guvern - 28%.

Românii au cea mai multă încredere în Pompieri, Armată, SMURD, Biserică şi în diasporă

Ca şi în alţi ani, pompierii beneficiază de cea mai mare încredere din partea românilor (90% spun că au multă şi foarte multă încredere în aceştia). Sunt urmaţi apoi de SMURD (88%) şi de Armată (81%). Pe următoarele poziţii ale acestui clasament regăsim DNA şi Biserica, acestea fiind creditate de 66% dintre respondenţi cu multă şi foarte multă încredere, urmate apoi de Uniunea Europeană, Jandarmi, SRI şi DIICOT.

IRES a introdus, în premieră, în topul încrederii diaspora şi Facebook, doi dintre actorii determinanţi în rezultatul alegerilor prezidenţiale din acest an. Chiar dacă diaspora nu este o entitate coagulată şi structurată, 60% dintre români spun că au multă şi foarte multă încredere în aceasta. În Facebook au multă şi foarte multă încredere 42% dintre cei chestionaţi, în timp ce 39% dintre respondenţi susţin că au puţină şi foarte puţină încredere.
Integral pe AdevărulComentarii

diaspora1 Mai prosto Maria Parvan,,,fabricile sunt vandute de FSN-PSD,,tampito ,,de care influnta straina vb ,,,atunci sau imbogatit fosti comunisti ,,care cereau mita de la investitori ,de accea sa vandut pe nimic fabricile ca spaga a fost prea mare ,ca sa intalegi ,,care doar o parte din Psd sunt la puscarie ,,,,,,

27 decembrie 2014 16:23

hop DNA,care da dovada ca face ceva,poate ,daca,are sprijin Presedintele,cred ca se va schimba ceva,deci,un Guvern prietenos cu poporul roman

27 decembrie 2014 1:18

diaspora1 dar scuza-ti diaspora nu este institut ,,sunt oameni care sunt stabiliti sau mincesc afara

26 decembrie 2014 17:57

basist anti-socialist Bine ca Biserica (BOR) nmu are "sarcini dificile". Increderea romanilor in eaa fost intotdeauna mare - in ciudas modului execrabil in care se copmporta clerul! Daca s-a pune DOUA intrebari diferite )"Cita incredere ai in Dumnezeu?" si "Cita incredere ai in popi?") , s-ar vedea mai clar cita incredere are romanul cu adevarat in... biserica. Cit despre Johannis... Increderea in el vine de la cretinii care simt nevoia unui Tatuc. Asa ca, imediat ce apare un lider de putere, cum ii acorda " increderea". Nu stiu la ce se asteapta ei de la Presedinte. Probabil, sa le DEA. Cum zice timpitul de Mitoman: sa nu le taie pensii, ba chiar sa le dea mai multi bani, sa dea salarii mai mari, sa faca autostrazi, sa inarmeze armata, sa aiba "intelegere" fata de bietii romani care mai dau cu jula... Nu face chestiile astea, cum isi pierd "increderea". Sunt sigur ca, intrebati, peste 65% dintre romani vor spune ca Basescu "nu a facut nimic pt popor" in cei 10 ani! Deci, indiferent ce va face Johannis, e mai muolt ca sigur ca peste un an, poate cel mult doi, increderea in el va fi la jumate. Chiar daca va face BINE TOT ce ii intra in atributii!

26 decembrie 2014 11:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.