Economia mondială a crescut cu 3% în 2014, în pofida crizelor geopolitice și a epidemiilor. Ce ne așteaptă în 2015? Ne vor înghiți datoriile de stat? Se va prăbuși China? Zona euro pare gata să preia rolul de copil problemă al economiei mondiale. Se aşteaptă doar o creştere economică minimă pentru uniunea monetară: "Prognozăm pentru zona euro o creştere de 0,8% pentru 2015", a declarat Stefan Bielmeier, economist-şef al DZ Bank. Criza euro este oricum ţinută sub control de BCE. De data aceasta însă, problemele cele mai serioase par să le aibă ţările mari ale UE. "În Italia este dramatic, economia continuă să scadă. Se vede acum efectul amânării ani la rând a reformelor structurale", spune Roland Döhrn, şef al departamentului de conjunctură economică de la institutul de cercetare RWI din Essen. În Franţa creează probleme cheltuielile ridicate ale statului. Bugetul de stat al Franţei ar cam fi ajuns la limită, susţine Döhrn.Integral pe Money.roComentarii

@ China va exista atita timp cit SUA le va permite.90% din produti lor se vinde aici. cind America va interzice imporurile Chineze atunci......scapa cine poate.

4 ianuarie 2015 11:58

Vrabia malai viseaza si IMPERIALISTUL, BORFAS si PEDOFIL, din UE si USA praznic

3 ianuarie 2015 22:34

euro-Paulus: Sa-mi bag EURO-poola daca stiu (pe rromeste-tziganeste-imputzitzeste: ”sa moara mama lu Bercea-Internationalu!”)!!! Voi ce ziceti (pe ce pariti la EURO-bursa, n.m.). se va prabusi China, sau nu? Cu respect, P.

3 ianuarie 2015 20:29

un ardelean Maine-i tarziu ...bre ... idiotilor de la money.ro ? Haaaaa....????

3 ianuarie 2015 17:56

eugen se vaprabusi dar vai si amar de cei peste care se va prabusi pt ca ei, chinezii se pot intoarce usor la bolul de orez apeland la memoria recenta insa "conumistilor " nu stiu cum le va fi.

3 ianuarie 2015 15:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.