Câteva sute de persoane cu credite în franci elveţieni (CHF) s-au reunit duminică, la orele 12.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, solicitând autorităţilor să intervină de urgenţă în criza generată de aprecierea franculuiProtestatarii vor ca băncile să le convertească în lei creditele în valută, la cursul din ziua încheierii contractelor (n.n. – majoritatea în anii 2007-2008) plus o marjă de maximum 20%.


Mitingul, organizat de Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (cu circa 16.000 de membri) pe reţeaua de socializare Facebook, a reunit români din multe zone ale ţării, care au venit împreună cu familiile, copiii şi prietenii, de la Bacău, Brăila, Constanţa, Cluj, Sfântu Gheorghe, Harghita, Tulcea, Baia Mare, Slatina, Piteşti, Timişoara, Oradea, Iaşi, Turda sau Galaţi.
Ce au scandat protestatarii

"BNR+Bănci+Clienţi=Vinovaţi! De ce doar noi suntem penalizaţi?", "Banca=Cămătar legalizat de BNR şi de Stat!", "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!", "BNR reglementează doar cum băncile dictează!", "Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?", "Je Swiss Dator Vândut!", "Rate CHF la curs istoric!, "Eram educat, dar dezinformat. Banca m-a înşelat!", "Voi aveţi puterea, noi avem durerea!", “Jos Cămătarii!”, „Conversia!“ - sunt doar câteva dintre mesajele pe care îndatoraţii la bănci în franci elveţieni le afişează pe pancarte.
Soluţii în regim de urgenţă

Grupul format pe Facebook a depus săptămâna trecută, prin reprezentanţii săi, o cerere la Guvern, Camera Deputaţilor şi Senat, prin care propune spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă, de maxim două săptămâni, un text de iniţiativă legislativă care să soluţioneze "situaţia gravă" în care se regăseşte o mare parte a clienţilor care au contractat credite în monede străine (franci elveţieni, euro sau dolari).
Integral pe AdevărulComentarii

euro-Paulus: Eu, eu stiu ”ce au scandat românii cu credite în franci elveţieni la mitingul din Bucureşti”!!! ”Românii cu credite în franci elveţieni la mitingul din Bucureşti” au scandat (in EURO-cor, n.m.) ceva de genul: ”- Ajutor, altminetri belim EURO-poolla in corpore!” ... Iata, asadar, cam ”ce au scandat românii cu credite în franci elveţieni la mitingul din Bucureşti”... Cu respect, P.

25 ianuarie 2015 22:38

col turcescu A fost "o afacere " speculativa de care stiau fb clientii si s au asumat o, acum sa nu macane ca nu i crede nimeni, ca au jucat la "Caritas"

25 ianuarie 2015 18:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.