Ministerul Afacerilor Externe a precizat că incendierea a cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc din Roma poate fi un act de natură xenofobă.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deținătorilor autovehiculelor incendiate”, conform unui comunicat MAE.

Citește și: Maşini cu numere de înmatriculare româneşti, incendiate la Roma. Reacția MAE

MAE a subliniat că incidentul cu s-a soldat cu victime si că urmărește cu atenție cazul prin Ambasada României la Roma.

”Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă”, mai menţionează comunicatul MAE.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că se așteaptă ca autoritățile locale să investigheze ”cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.