Noile norme ale BNR, active de astăzi, reduc aproape de zero şansele populaţiei de a mai lua credite de consum în euro. Rămân accesibile doar împrumuturile în lei, de valori mai mici.

Credite de consum de valori mici în monedă naţională şi împrumuturi imobiliare mai ales prin programul "Prima Casă". La atât se va reduce, în viitor, oferta băncilor pentru finanţarea persoanelor fizice. Cauza "austerităţii" o constituie transpunerea în practică, începând de astăzi, a noului regulament privind creditarea populaţiei conceput de Banca Naţională.

Principalele modificări vizează creditele de consum, însă noile reglementări vor atinge şi împrumuturile imobiliare. Normele de împrumut vor fi diferite de la bancă la bancă, însă, în mare, vor urma aceeaşi direcţie.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Vlad Tepes Luarea de credite pe valuta este o idee stupida si neeconomica! Euro creste, si cel ce imprumuta are de platit mai mult. Leul, in schimb, prin devalorizare si inflatie, devine mai ieftin, si deci imprumutul mai usor de platit. E la mintea cocosului, asa ca romani, treziti-va si imprumutati doar in lei. E mult mai convenabil!

2 februarie 2012 2:26

Kover Gavril Persoanele care depăşesc vârsta de 70 de ani nu pot contracta credite de nevoi personale, chiar dacă sunt încă activi şi sănătoşi. Această pretenţie a băncilor româneşti este nedreaptă.

31 ianuarie 2012 15:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.