Bine v-am regasit! In timp ce temeperaturile scad, tensiunile politice cresc. In toate partidele! In cele de la putere si in cele din opozitiei. E suficent sa parcurgem informatiile de pe fluxurile de stiri ca sa ne convingem de acest lucuru. Dar, sa le luam pe rand.

In PDL e zavera mare intre gasca veche si cea a reformatorilor. Radu Berceanu, sare la Sebastian Lazaroiu si la Monica Macovei, spune ADEVARUL , care cosemneaza ca senatorul democrat-liberal Radu Berceanu l-a acuzat pe fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu că, vorbind despre reorganizare administrativă prin asumarea răspunderii, dovedeşte, de fapt, că „are tendinţe dictatoriale".
„Mie mi se pare că reorganizarea administrativă este foarte importantă, ar aduce beneficii de netăgăduit. Este fezabilă însă doar dacă este şi acceptată. Nu putem s-o facem aşa ... peste capul tuturor, prin asumare, că vrea Lăzăroiu! El dovedeşte că are tendinţe dictatoriale, dacă spune că trebuie să fie acceptată pur şi simplu", a declarat Radu Berceanu pentru „Adevărul".

Reprezentantul vechii gărzi din PDL a criticat şi modul în care actuala conducere a partidului, încurajată puternic de Traian Băsescu, a lansat tema redesenării hărţii României, mai spune sursa citata:
„S-a pornit cu concluzia, înaintea introducerii. În loc să fie prezentat proiectul, s-a spus direct concluzia. Eu aş vedea exact invers: un referendum, fiind vorba de o decizie pentru 22 de milioane de români", a mai spus Berceanu. Reacţia senatorului PDL a venit după ce Lăzăroiu a declarat că regionalizarea se poate face doar prin asumare şi că pentru ea merită să cadă Guvernul.

In acelasi timp, din GANDUL aflam ca deputatul PDL, Cezar Preda, o acuză de ipocrizie pe Monica Macovei în legătură cu criticile acesteia la adresa PDL, menţionând că vicepreşedintele formaţiunii nu are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi. Cezar Preda menţionează că a apărut în ultima vreme "un cetăţean care se erijează în postura de părinte al unui nou concept politic".

"E vorba de acel domn cu «Noua Republică», care e agreată şi de Sever Voinescu şi de Monica Macovei, care spun că PDL nu a mai făcut reforma lui Traian Băsescu. Eu vreau să vă spun direct că astea sunt vorbe spuse pe blog. Doamna Monica Macovei este vicepreşedine al PDL, domnia sa nu trebuie să spună pe blog aceste lucruri, trebuie să spună cu subiect şi predicat în cadrul Biroului Permanent cu ce nu este de acord. Ori, a spune pe blog şi a te ralia la şedinţele de la «Hilton» unde se fac mari analize ale dreptei româneşti, că PDL a trădat ideile reformatoare, răspunsul meu este următorul: ipocrizie. PDL a fost cel mai fidel repondent la ceea ce a vrut preşedintele României să facă în această ţară. A fost partenerul lui Traian Băsescu în tot ceea ce a dorit Traian Băsescu să facă bine pentru România. Aşa că astea sunt poveşti", a spus Cezar Preda.
El a adaugat că Macovei nu are decât să-şi facă partid, împreuna cu Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Sebastian Lăzăroiu şi Valeriu Stoica:
“ (…)Am înţeles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre şi nu numai ale noastre, că noi am ieşit din decor. Păi ce vrea, să-i omoare pe toţi şi să râmână dânşii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizaţii judeţene care au sute de mii de membri? Nu, e clară treaba, că noi nu ne regăsim în profiulul făcut de domniile lor. Să facă un partid nou, cu ce orienatare vor, că va fi ordoliberal, că e pur de dreapta, că îl are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, să-l facă, domnule, cine îi opreşte? Şi cu domnul Lăzăroiu, să o ia şi pe Albă ca Zăpada şi să facă un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toată suflarea din România care munceşte, nu de România care nu are bani. Să facă partidul ăsta şi vă daţi seama că ar câştiga alegerile cu 51 la sută?", spune Cezar Preda.
Foştii miniştrii ai Justiţiei Valeriu Stoica şi Monica Macovei au afirmat, vineri, la o dezbatere a ISP, că nu susţin iniţiativa legislativă a democrat-liberalului Cezar Preda potrivit căreia anumiţi ofiţeri de informaţii pot face parte din organe de cercetare penală specială.
Macovei a declarat, vineri, că actuala clasă politică este "cel puţin obosită de tranziţie" şi că este nevoie de una curată, în care partidele să-i filtreze pe cei pe care îi primesc, arătând că salută Noua Republică.

Nu e liniste nici in PSD. Furtuna a starnit-o Ion Iliescu. EVENIMENTUL ZILEI titreaza “ Ion Iliescu lovește visul lui Victor Ponta la temelie: "Năstase ar fi mai bun ca premier" “ si spune ca președintele de onoare al PSD este de părere că Adrian Năstase ar fi mai bun să conducă un guvern PSD decât Victor Ponta, care nu are experiența necesară.
În opinia lui Ion Iliescu, Ponta are anumite "goluri" și tinerețea îi va permite ca, în timp, "să acumuleze".

"Sigur că se profilează varianta cu Ponta premier. Fiecare generaţie îşi aduce contribuţia proprie la un moment dat, iar Ponta are dinamism şi spontaneitate. Tinereţea înseamnă multe, inclusiv anumite goluri. Toţi am trecut în viaţă prin asta. Ponta are timp să acumuleze. Năstase ar fi omul cel mai bun la toate. Numai că nu prea mai vrea să-şi asume o astfel de responsabilitate ", a spus Ion Iliescu.

Insa E POLITIC spune ca Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD și președinte al Consiliului județean Vrancea crede că Victor Ponta este foarte pregătit pentru viitorul post de premier, contrazicându-l, astfel, pe Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, care declarase că Ponta nu prea ar avea experiența necesară pentru a fi prim ministru. În acest sens, Oprișan afirmă că nu crede în oameni providențiali ci în valoarea echipelor care-i înconjoară pe lideri.
“Adrian Năstase a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România după 1989, Ponta va fi cel mai bun prim ministru pe care îl va avea România după 2012. Dumneavoastră știți foarte bine, eu nu cred în oameni providențiali, nu există! Nici Iliescu n-a fost providențial, nici Constantinescu, nici Băsescu, nici Năstase și nici Ponta nu este providențial! Importante sunt echipele și valoarea lor, puterea de determinare, experiența și profesionalismul! Restul sunt povești de adormit copiii!” a conchis Oprisan.

Prezent intr-o emisiune la ANTENA 3,liderul PNL, Crin Antonescu, a raspuns si el indoielilor exprimate de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, in legatura cu capacitatea lui Victor Ponta de a ocupa functia de prim ministru al tarii:
"Sigur ca tineretea are avantajele si dezvantajele ei, la fel ca si batranetea. Nu am nici un dubiu insa, si nici o dilema. Ponta va fi prim ministru pentru ca Ponta este presedintele PSD. Primul ministru trebuie sa fie un politician cu suficienta forta in spate, pentru a se impune. Daca nu exista Victor Ponta, poate ca nici un exista aceasta alianta", a subliniat Crin Antonescu.

Pun punct aici si, pana luni, numai bine va doresc!


Comentarii

ma badea v-a placut cum au relatat flasnetele despre nunta gretosului psd-ist? Nimic despre imbuibare, meniu, daruri, masini prezente. Doar la pdl la nunta se duc oamenii sa petreaca , chiar daca "tara" sufera. La psd si pnl ei doar participa la o nunta frumoasa, traditionala si chiar patriotica; tot alaiul roscat fiind bucuros ca noul cuplu va perpetua traditia romaneasca de a face copii si perpetua neamul.

24 octombrie 2011 11:35

Nae Bulmaga Chiar daca nu vor mai exista forte politice in Romania, PDL-ul tot va avea radacini adanci in Romania. Ce a facut acest partid, chiar daca a descurajat majoritatea, nu avea curajul sa intreprinda si sa puna in practica masurile actuale pe care istoria le va confirma in viitor.

24 octombrie 2011 11:28

@Hingherul Amin!

24 octombrie 2011 9:51

Hingherul Greii din politica românească ? Să fim serioși ! E vorba despre câteva rebuturi de politruci portocalii, care latră unii la alții. Dar din toată tevatura asta, se mai limpezesc apele, deoarece europăcăliciul PDL Cristian Preda a afirmat că feseniștii din PDL nu agrează prospăturile. Lucru ce demonstrează că gașca politruchistă portocacalie nu a fost și nu va fi niciodată un partid liberal doctrinar de dreapta, ci un fel de cameleon așa-zis politic, care se lăbărțează pe scena politichiei românești, după cum bate vântul la găozul ceresc. PDL e numai o haită de maidanezi loviți de turbare, care mai are puțin și o să se sfășie între ei cu disperare, iar la final ar fi bine ca să nu mai rămână nici unul să facă umbră pământului degeaba.

21 octombrie 2011 12:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.