Ce bogați suntem! Să vezi și să nu crezi: exact 16.528 de români sunt milionari în dolari! Asta susține Credit Suisse Research Institute. Alaltăieri, elvețienii au lansat cea de-a doua ediție a „Global Wealth Report”, un studiu complex care are darul de a genera mult optimism: averea totală la nivel mondial crescând cu 14% în perioada ianuarie 2010-iunie 2011.

În lume sunt oameni putred de bogați, iar averea lor a crescut bine în criză. Asta însă deja se știe. Totuși, studiul mai arată ceva – că oamenii foarte săraci sunt din ce în ce mai mulți.

Un exemplu bun este România. Aici, 24,5% dintre adulți au o avere de sub 1.000 de dolari, iar 44% se încadrează între 1.000 și 10.000 de dolari. Mulți o să mă contrazică: cum să fii sărac dacă ai 10.000 de dolari? Ei bine, contează cum faci evaluarea. Specialiștii de la Credit Suisse iau în calcul, spre deosebire de alte instituții care realizează asemenea cercetări, și valoarea caselor și terenurilor. Astfel, aproape 70% dintre adulții din România ori nu au locuințe, ori acestea valorează sub 10.000 de dolari. Prin urmare, cu toate că averea lor este estimată la câteva mii de dolari, este posibil ca oamenii să nu aibă niciun leu în buzunar și chiar să nu fi văzut vreodată o bancnotă de 100 de dolari. Dacă toate aceste cifre ar fi corecte, am putea spune că cea mai mare parte a populației României trăiește la limita sărăciei extreme. Nimic mai fals! E clar că suntem săraci, dar nici chiar în halul acesta!

Aceeași problemă este și în cazul celor exact 16.528 de milionari români. Bunica mea are o căsuță și aproape trei hectare de pământ. Acum trei-patru ani, în zonă, terenul s-a vândut și la 30-40 de euro metrul pătrat. E drept, acum vecinii încearcă să vândă și pe la cinci euro și tot nu vine nimeni să cumpere. În urmă cu trei ani însă, urmând metodologia prezentată mai sus, bunica era milionară în dolari. Bunica are o pensie de 300 de lei. Dacă nu ar munci pământul și nu ar avea animale, nu s-ar descurca. Unde este locul ei în acest clasament, între cei peste 16.000 sau între cei 70%?
Integral pe CapitalComentarii

jkdvxwmhcz 1iwAkG , [url=http://qsagspmrhvir.com/]qsagspmrhvir[/url], [link=http://wdugsixceeyj.com/]wdugsixceeyj[/link], http://hljltccuqlyy.com/

8 decembrie 2011 19:48

zcxqsydo tlbm8l rmupupciyswh

4 decembrie 2011 12:29

zjoompnvdwn CWpPy3 , [url=http://vsdbpnxxmagi.com/]vsdbpnxxmagi[/url], [link=http://rsjsurrevvtk.com/]rsjsurrevvtk[/link], http://naazdxbjqrte.com/

3 decembrie 2011 17:10

rtgdsubtk e1cVhl chnphtbcbsnf

2 decembrie 2011 13:20

Adele Which came first, the problem or the soultoin? Luckily it doesn't matter.

2 decembrie 2011 5:00

Jenay This website makes tnhigs hella easy.

30 noiembrie 2011 3:49

NICU tractorist cu 4 clase care spune adevarul DACA BUNICA VINDEA LA TIMP INTR-ADEVAR ERA MILIONARA IN DOLARI ,DAR PROBABIL TOT NEPOTI AU INDEMNAT-O SA NU VANDA CA PRETURILE V-OR CRESTE ,ASA AU LUAT-O MULTI IN BARBA CARE AVEAU SANSA SA SE IMBOGATEASCA DACA VINDEU UN LOT DE TEREN LA TIMPUL POTRIVIT ,,, PROBLEMA ESTE CA TOTI VISAU CA DE LA AN LA AN PRETURILE V-OR CRESTE SAU SE VOR DUBLA PUTINI AU FOST CEI CARE AU ESTIMAT SI CADEREA LIBERA CARE ERA DE ASTEPTAT,

22 octombrie 2011 22:12

ecologist de unde se vede lipsa -cronica si acuta- de adecvare a criteriilor financiare la realitatea vietii. Criterii fabricate de insi care au un alt mod de viata- as zice chiar ca traiesc pe alta planeta- decat cei carora le impun aceste criterii absurde!

22 octombrie 2011 8:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.