Directorul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Ion Marius Bărbulescu, a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi primit 35.000 de lei şi bunuri şi servicii de circa 50.000 de lei de la omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, informează Mediafax.

Bărbulescu urmărea să-l ajute pe Deaconeasa să obţină controlul asupra unor păduri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Marius Bărbulescu, director general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, fost comisar general al Gărzii în anii 2009, 2011 şi 2012.

În anul 2010, Bărbulescu a condus Direcția Generală de Control al Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Bărbulescu este acuzat de nouă infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată şi de luare de mită.

În acelaşi dosar, procurorii l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, administrator al mai multor firme şi fundaţii, acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei doi se află în arest preventiv.

Conform procurorilor DNA, în perioada 2009-2011, Gheorghe Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat cu scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier, situată în județele Vâlcea, Gorj și Hunedoara, din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea potențialului turistic al stațiunii Voineasa, județul Vâlcea, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra-Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrare pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației.

Deaconeasa era interesat de acest proiect întrucât deţinea în zona respectivă, fie direct, fie prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafețe de pădure, unele amplasate în imediata vecinătate a DN 7A, respectiv a lacului Vidra, a căror valoare a crescut exponențial în contextul realizării proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra-Obârșia Lotrului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.