Premierul Victor Ponta a susținut că decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea a fost politică. Dragnea a demisionat astăzi din funcţia de ministru al Dezvoltării și a anunțat că luni, va demisiona din funcția de președinte executiv, după condamnarea de un an cu suspendare în dosarul "Referendumul fraudat".

" Aşa cum am mai spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei de astăzi şi i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa Biroului Permanent Naţional mandatul meu de preşedinte executiv. Recunosc că nu înţeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanţei. În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos necuvenit",a spus Dragnea.

În opinia acestuia, "există un precedent periculos" pentru oricine doreşte să facă acum campanie electorală la orice nivel, precedent care "poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot". "Şi poate apărea în mentalul colectiv că prezenţa la vot poate fi ceva greşit sau condamnabil", a afirmat Dragnea.Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Postac psd-ist platit de Ponta si PSD.. Numai un imputit ca Craioveanu ii poate debita dovlecul asemenea tampeni plus alti imputit de PSD-isti ordinari platiti de PSD-si Ponta,,Drangnea trebiue sa spuna clar ca Ponta la invatat cum sa fraudeze si sa il infunde si pe el si pe Antonescu,,,care 7,4 mil de prosti handicapati poate 5,4 erau platiti si maniputati de Dragnea,,cu morti lui din Teleorman,,bine ca sa facut dreptate este o rusine pt Romania ce sa facut la referedum.....pai de la tingani olteni ce te poti astepta..

17 mai 2015 15:40

Manera Mitomane referendumul a fost blatuit de tine si dragnea in cardasie cu marinarul ca sa nu ajunga D-l Antonescu presedinte ! V-ati grabit sa il organizati Vara pe caldura fiind siguri ca nu se poate atinge prezenta necesara pt validare ! In rest totul este o melodrama pe care o jucati prost ! Afara din tara Javra guvernamentala !...da pana cand va mai bateti joc si ii surghiuniti pe romani sa pribegeasca in lumea mare SPURCACIUNILPOR !

16 mai 2015 20:43

Roman In momentul ,in care DRAGNEA a amenintat ca da in vileag ,pe cel ce ia odonat sa faca ""FRAUDARILE . ,imediat PONTA L-a aparat ,si probabil la linistit ,ca nu va face inchisoare ..RUSINE MARE DE ASA O SENTINTA ,SI MULTE SEMNE DE INTREBARE SANT .. SPERAM SA PRIMEASCA PEDEAPSA PE CARE O MERITA

16 mai 2015 18:13

FLORIN VINA VA APARTINE IN TOTALITATE! Nu sunteti in stare sa modificati art. 13 din legea nr. 78/2000 prin care in prezent, orice fapta sau activitate desfasurata de o "persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial", in virtutea atributiunilor functionale este interpretata ca "folosire a influentei". SE IMPUNE ca in REGIM DE MAXIMA URGENTA sa delimitati si sa stabiliti prin prevederi legale neinterpretabile unde se termina fapta "persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial" in exercitarea atributiunilor functionale si de unde incepe fapta penala a "persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial"

16 mai 2015 15:48

Bruno @CETATEAN - dovada(pt cititori romani care vor sa stie adevarul si nu pt cei ca tine care arunca minciuni pt a agitate si a provoca dezorientare in folosul nemeritat al devalizatorilor de tara din PCR-PSD), ca ce sustin este adevarat, se gaseste la ... http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-20134868-analiza-cum-batut-joc-paduri-partidele-ultimii-15-ani-retrospectiva-dezastrului-politic.htm -

16 mai 2015 14:09

Bruno @CETATEAN - Cetatean al cui ? Ca al RO nu esti in niciun caz! Cand a vandut Nastase impreuna cu Ponta padurile pentru exploatare fara limita, lui Holzind. Schweighoffer in 2002(prin OUG nr. 71 din 13.06.2002 si prin Legea nr. 654/ 07.12.2002, Basescu era primar al Buc. si n-avea nici o idee ca va ajunge presedinte al RO. In baza legii, Nastase le-a dat austriecilor drept de exploatare fara limita, consiliat juridic de Ponta, pe timp de 10 ani, pana-n 2013. iar ghici cine era in 2013 Prim ministru si a rearanjat lucrurile mai departe pt austrieci? Asa ca nu PDL a realizat chelirea padurilor RO ci PCR-PSD cu tatal retrocedarilor padurilor statului catre drujbele PDL si cele din PSD, adica cu Hrebenciuc de la PSD. Asa ca provocarea asta a ta a fost de fapt un ""friendly fire"" catre PSD, partidul cu monopolul retrocedarilor si a adaptarii legilor in folosul UDMR si al celor care practica intensiv distrugerea padurilor din RO. Numeste-mi macar 3 politicieni PDL-isti care ca Hrebenciuc tatal si Hrebenciuc fiul, din PSD, au dosar penal pt retrocedari ilegale sau defrisari neautorizate.

16 mai 2015 14:03

CETATEAN Rusine, Justitia impartiala si inamovibila din Romania ! Pedeapsa pt Dragnea, avertisment pt cetatenii 7, 4 milioane care au votat AFARA JAVRA ORDINARA de Basescu! Degeaba incercati sa puneti calush, la gura Poporului, sa vedeti ce shooturi in koor, vor incasa pnl-puturosii, impaduchiati cu pdl-eprosii. Prin pedepsirea lui Dragnea, amenintati pe cetatenii care se opun MASACRARII PADURILOR pt firmele austriece. Huooo, pnl&pdl!

16 mai 2015 8:05

Sandu Am uitat sa mai intrb ceva.ASTA ESTE METODA DE A NE CREEA MJORITATE PARLAMENTARA? JALNICA DEMOCRATIE.

16 mai 2015 7:52

Sandu O intrbare.Cei care au facut propaganda la TV,in presa sa fie sabotata actiunea de votare,sa strigat TARE Nu mergeti la VOT, s-au adus si din exterior ajutoare care au indemnat la vedere sa nu se voteze ce sanctiune vor PRIMI?

16 mai 2015 7:46

liberalul socialist Din declaratiile pesdeilor (devorf, dar si postaci)_ se intelege ca ei nu au inteles nimic. Isi zic: OK, futu-i, ne-au prins, dar alegeri vor mai fi. Acum avem "expertiza", :know-how". Astea nu trebuie irosite! Au mai invatat o lectie: fcampaniile vor fi conduse de GRAJDANI! Mitomanul si ceilalti lideri vor sta in spate, bolborosind despre Statul d Drept si "respectarea Justitiei". In caz ca se intimpla ceva, grajdanii sunt trimisi consuli pe mai stiu eu unde, facuti membri AGA, consilieri... Si poporul MERGE INAINTE! Nici spre Ocicident, nici spre Rasarit - ci spre GROAPA!

16 mai 2015 7:03

accapulco Sa nu fim patetici. Totusi nu inteleg de ce nimeni nu a judecat aspectul obstructionarii/boicotului Referendumului, care e la fel de penal ca furtul de voturi. De ce???

15 mai 2015 22:28

Alegatorul mort- La cei 7,4 mil ati socotit si mortii si pe cei care au votat de doua ori? Sa va fie rusine ca nu aiti inteles ca lumea nu va mai vrea ! Mincinosilor!

15 mai 2015 22:05

Sergiu Dobitocul de Ponta inca nu a inteles ca in UE nu se comenteaza deciziile justitiei . El tot batman batman . Sa vezi Victore cati ani cu executare o sa iei tu pentru cele 16 milioane de euro pe care le-ai masluit la Rovinari si Turceni pe consultanta juridica fictiva .

15 mai 2015 21:46

Tot lozincile ălea false, bată-le vina! Fiecare nemernic din politică ce a fost condamnat la pușcărie e nevinovat, e pedepsit simbolic, adică ticălosul e inocent și nevinovat ca un copil mic ce s-a căcat pe el. Tu-vă muma-n dantură de ticăloși!

15 mai 2015 21:37

irina ERA DE ASTEPTAT SA FIE APARAT DE PONTA,LA FURTUL IN ALEGERI. PROBABIL PONTA STIE DE CE ,S-AU MAI BINE SPUS ,""DRAGNEA"" STIE PE CINE A ASCULTAT ,IAR ACUM ,DOAR EL ESTE CONDAMNAT. DACA NU SPUNE CINE IA ORDONAT ,ATUNCI ISI MERITA SOARTA ,SI DORIM SA PRIMEASCA SI SA FIE CONDAMNAT ,""PE MASURA """FRAUDARII,PENTRU A FI DAT DE EXEMPLU,SA NU MAI AIBA CURAJ ,SI ALTII SA FACA IN VIITOR. """"PREA BLANDA PEDEAPSA A PRIMIT ,PENTRU FRAUDAREA FACUTA

15 mai 2015 21:33

irina ERA DE ASTEPTAT SA FIE APARAT DE PONTA,LA FURTUL IN ALEGERI. PROBABIL PONTA STIE DE CE ,S-AU MAI BINE SPUS ,""DRAGNEA"" STIE PE CINE A ASCULTAT ,IAR ACUM ,DOAR EL ESTE CONDAMNAT. DACA NU SPUNE CINE IA ORDONAT ,ATUNCI ISI MERITA SOARTA ,SI DORIM SA PRIMEASCA SI SA FIE CONDAMNAT ,""PE MASURA """FRAUDARII,PENTRU A FI DAT DE EXEMPLU,SA NU MAI AIBA CURAJ ,SI ALTII SA FACA IN VIITOR. """"PREA BLANDA PEDEAPSA A PRIMIT ,PENTRU FRAUDAREA FACUTA

15 mai 2015 21:33

vasile bai prostea sunt unul din cei 7,4 da nu pot fi de acord cu furtul indiferent de scopul lui ! daca a furat sa fie pedepsit!

15 mai 2015 20:58

vasilache Suntem multi care il uram pe Basescu, printre cei 7,4 milione, dar voi v-ati pus intrebarea : cam cati va urasc si pe voi? MAI MULT DE 10 MILIOANE !!!

15 mai 2015 20:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.