Lanţurile de magazine fast-food, restaurantele, dar şi o parte dintre micile magazine n-a redus preţurile în linie cu reducerea TVA la alimente. În multe cazuri, preţurile nu au coborât deloc, iar în altele reducerea a fost mult mai mică faţă de mult-aşteptata ieftinire cu 12%.

În timp ce toată ţara şi mai ales autorităţile au stat cu ochii pe marii retaileri pentru a vedea dacă scăderea TVA la alimente se simte în buzunar, foarte multe restaurante, lanţuri de magazine fast-food, firme de catering şi mare parte din buticari au „uitat“ să reducă preţurile cu 12%, cât ar fi trebuit după reducerea TVA de la 24% la 9% de la 1 iunie.

Mai multe imagini cu bonuri fiscale de dinainte şi după 1 iunie au ajuns pe internet, fiind postate de consumatorii nemulţumiţi că preţul a rămas la fel sau a scăzut prea puţin, iar companiile cu pricina au rămas cu profitul.
De la un mare lanţ de fast-food şi până la şaormării sau magazine de la colţul blocului, mai multe companii au fost prinse „în offside“ în acest fel.

Scandalul mâncării

Această surpriză neplăcută vine în condiţiile în care mai multe instituţii ale statului au anunţat că monitorizează preţurile, de la Consiliul Concurenţei şi Ministerul Finanţelor, până la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Totul a culminat cu vizitele lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, care a monitorizat câteva unităţi ale marilor retaileri.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.