Papa Francisc a propus stabilirea unei date fixe a Paștelui, pentru ca această sărbătoare să poată fi celebrată împreună cu Biserica Ortodoxă, a transmis sâmbătă Radio Vatican, preluat de agenția DPA.

Paștele este cea mai importantă dată creștină, marcând învierea lui Iisus Hristos, dar data se modifică în fiecare an.Catolicii sărbătoresc Paștele în prima duminică după prima Lună Plină ce are loc după echinocțiul de primăvară (21 martie). Pentru ortodocși, care folosesc calendarul iulian, mai degrabă decât pe cel gregorian, această dată cade adesea o săptămână mai târziu.Integral pe AgerpresComentarii

eugen Ai inteles ce am scris dar printre randuri nu ai citit. Este vorba de Pimatul Papal si de Infailibilitate. La noi capul Bisericii este Duhul Sfant si Patriarhul este un vot in Sf. Sinod.....

14 iunie 2015 18:35

solo Eugen, esti plecat rau cu pluta! Vrei sa zici ca-n tarile cu religie preponderent catolica ( America de Sud, spre exemplu si spre stiinta ta, care-i cam limitata), papa este seful acelor state?Principiul "primus inter pares" il dorea episcopul Constantinopolelui care era considerat Noua Roma, nu cel al Romei. Coruptia, bat-o vina ( vezi si-n zilele noastre) este una din cauze. Oricum, acea ruptura, care n-a ineput cu Marea Schizma (1054), ci cu dezmembrarea I. Roman(395) a adus multe rele asupra popoarelor crestine, si nu s-au terminat. De doua ori era sa cada Europa pe mana islamului. Odata prin Spania, prin maurii africani (711) si a doua oara prin Caderea Constantinopolelui ( 1453) continuata pana la asediul Vienei (1683). Asa ca pune mana si citeste! Dar mai ales, intelege!

14 iunie 2015 16:18

eugen Amice "solo", Vaticanul e un stat si Sanctitatea Sa Papa e seful statului. Cum sa se unifice o biserica, cu un stat? Nu ar trebui oare ca, mai intai, Papa sa redevina ceea ce a fost: unul dintre Patriarhi, chiar daca ar fi sa fie "primul intre egali"?

13 iunie 2015 23:09

eugen Sper sa se fi gandit la altceva dacat la aspectul comercial.

13 iunie 2015 23:04

solo Sa le dea Dumnezeu minte si acesta sa fie primul pas spre unificrea bisericilor crestine principale ( catolica si ortodoxa)

13 iunie 2015 16:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.