Tensiunile dintre Grecia şi troica internaţională au scos din nou oamenii în stradă. Mii de greci au ieşit pe străzi şi se adună, la această oră, în Piaţa Syntagma, de lângă Parlamentul elen.
Peste 20.000 de oameni au ieşit pe străzile Atenei, vineri, în mai multe mitinguri care prefaţează referendumul care ar putea să decidă soarta Greciei pe viitor.

Premierul Alexis Tsipras, ales în luna ianuarie pentru promisiunile sale de a înceta austeritatea de şase ani, a ţinut un discurs în faţa mulţimii adunate lângă Parlament, în care a încercat să explice de ce termenii impuşi de troica internaţională nu sunt acceptabili.

Partenerii săi europeni susţin că un vot negativ referitor la acordul internaţional pune în pericol viitorul Greciei în zona euro.

Tsipras susţine că aceştia blufează.

Totuşi, o acceptare a condiţiilor troicii ar putea duce la dărâmarea guvernului şi la o nouă criză politică într-o ţară în care se zbate de câteva zile cu probleme economice grave.

Referindu-se la acest vot ca la o bătălie pentru democraţie, libertate şi valori europene, premierul de stânga din Grecia spune elenilor să "întoarcă spatele celor care terorizează ţara în fiecare zi".

Oponenţii săi îl acuză pe Tsipras că se joacă cu viitorul Greciei.


Comentarii

@Apropo de Tsiparisul Romaniei Guvernul prezent stie ca nu mai rezista mult si pregateste o "bomba cu intarziere" pt, cei care ii vor urma. Si care evident ca nu vor avea de unde sa scoata banii si atunci o sa inceapa acuzatiile ce incapabili sunt si ce bun a fost guvernul Ponta (si pro-popor). Daca cumva o sa schimbe inapoi o sa se spuna asta la viitoarele alegeri de 1 mil de ori (vezi episodul cu taierea de salarii de catre Boc).

4 iulie 2015 15:24

Apropo de Tsiparisul Romaniei Din punct de vedere social masurile luate de guvernul Romaniei sunt bune dar...cred ca va arunca in aer bugerul tarii .De unde se vor scoate acesti bani ? Grea intrebare .

4 iulie 2015 12:28

@basel "mortii matii de jagardea retardata"-expresia folosita te caracterizeaza suficient .

4 iulie 2015 11:48

basel @ zic și eu; morții matii de jagardea retardată, ptr ce au strâns cureaua romanii?! Ptr ca mafia portocalie să aibă ce fura

4 iulie 2015 11:31

Zic si eu Dupa un trai pe vatrai pe bani imprumutati vine si scadenta. Pai bine fratilor se pare ca nu mai vreti sa va platiti datoriile.Pai cine sunt prostii care ar accepta sa va dea un nou umprumut ?Noi am strans cureaua bine pe timpul injuratului Basescu ca sa nu ajungem in situatia voastra, dar se pare ca iresponsabilul vesel tinde sa fie un nou Tziparis al Romaniei.

4 iulie 2015 11:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.