Unii dintre cetăţenii străini arestaţi recent în cursul protestelor violente din Grecia le-au spus autorităţilor că au fost plătiţi să participe la revolte, au declarat poliţişti citaţi de Kathimerini, scrie Mediafax.

Proteste violente au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, în timp ce parlamentarii votau un nou pachet de măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Douăsprezece persoane au fost reţinute pentru pagube provocate la o staţie de metrou, iar alte 14 au fost arestate în faţa Parlamentului, unde protestatarii au aruncat cocteiluri Molotov şi bucăţi de marmură, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

Din totalul persoanelor arestate, 14 sunt cetăţeni străini, respectiv patru germani, trei polonezi, doi francezi, un australian, un ucrainean, un olandez, un italian şi un albanez.

Ofiţeri de poliţie greci au declarat însă că au mai existat şi alte cazuri recente de cetăţeni străini arestaţi în timpul violenţelor din Atena, aceştia spunându-le autorităţilor că au fost plătiţi să participe.

Poliţia a precizat că un sirian, un pakistanez şi un georgian au fost arestaţi în timpul ciocnirilor violente de la 5 iulie, după referendumul privind măsurile de austeritate cerute de creditorii Greciei.

În opinia ofiţerilor, numărul mare de străini printre protestatari se datorează legăturilor dintre anarhiştii greci şi grupări din alte ţări europene, precum şi imigranţilor care se alătură protestelor.

Unii dintre străinii arestaţi pentru violenţe au spus poliţiei că au fost plătiţi câte 20-30 de euro pentru a participa, a declarat un oficial din Ministerul Protecţiei Civile.

Integral pe România LiberăComentarii

BREAKING NNEWS - COMUNICATUL REDACTIEI "ROMÂNIA LIBERA": Ba chiar si dvs., "stimati" EURO-cititori de-ai nostri (dragi EURO-kakati, n.n.), puteti admira (pe youtube, ca pe viu nu va permiteti nici în 1.000 de EURO-"vieti", n.n.) insula pe care si-a tras-o alde Waren Buffet - la adresa: http://www.handelsblatt.com/finanzen/anlagestrategie/trends/privatisierungen-in-griechenland-diese-insel-gehoert-jetzt-warren-buffett/12075820.html !!! Cu respect, Redactia RL

20 iulie 2015 0:27

BREAKING NNEWS: Tocmai am aflat ca si "unii dintre protestatarii din" ... UNGARIA "recunosc că sunt plătiţi pentru a participa la revolte" - RAMÂNETI CU NOI (si cu de-alde noi, n.n.) va tinem la curent cu ORICINE recunoaste (pe bune, sau contra EURO-cost, n.n.) ca e platit "pentru a participa la revolte"!!! Cu respect, (EURO-poollele-transatlantice din) Redactia RL

20 iulie 2015 0:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.