Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), potrivit Agerpres.

"Principalele puncte de pe agenda reuniunii vizează subiecte de importanță deosebită din spațiul Orientului Mijlociu și Africii de Nord: dosarul nuclear iranian, stadiul procesului politic din Libia, situația din Tunisia și rolul Uniunii Europene în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. Miniștrii vor evalua stadiul implementării Planului de Acțiune al UE privind drepturile omului și democrația pentru perioada 2015-2019", informează MAE.

La dejunul de lucru, șefii diplomațiilor europene vor avea o dezbatere privind sprijinul UE pentru Tunisia în domeniile social, economic, politic, de securitate, în prezența premierului tunisian Habib Essid și a ministrului de externe Taieb Baccouche.

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, va informa despre rezultatele Conferinței privind finanțarea pentru dezvoltare de la Addis Abeba (13 iulie 2015), precum și despre discuțiile din cadrul UE în pregătirea summitului ONU din marja sesiunii de deschidere a celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale, din septembrie 2015, precizează MAE.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.