Barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului ”Adevărul” a măsurat, în premieră, percepţia românilor asupra unuia dintre cele mai importante evenimente din agenda internaţională: criza privind datoriile Greciei.


În opinia a 48,9% dintre respondenţi, cetăţenii unei ţări ar trebui să facă sacrificii pentru ca ţara lor să îşi plătească la timp datoriile. 40,2% dintre respondenţi consideră că aceste sacrificii nu ar trebui făcute, în timp ce 10,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Procentul relativ ridicat al celor care consideră că populaţia nu ar trebui să facă sacrificii pentru plata datoriilor suverane arată că experienţa politicilor de austeritate implementate în 2010-2011 nu a fost depăşită încă în totalitate.

Totuşi, aproape jumătate dintre români se raportează de o manieră raţională la problema datoriilor unui stat, considerând că plata acestora presupune şi anumite costuri pentru populaţie. Răspunsurile trebuie judecate evident şi în contextul crizei din Grecia, mai precis al modului în care a fost şi este mediatizată această criză, interpretarea formatorilor de opinie şi a mjloacelor de comunicare dominantă fiind net defavorabilă Greciei şi atitudinii sale.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.