Mulţi dintre pensionari ar putea fi obligaţi să plătească biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun.

RATB cere Consiliului General să aprobe acordarea de gratuităţi doar pentru bătrânii ale căror pensii nu depăşesc 1500 de lei, dar şi creşterea tarifului pentru bilete de la 1,3 lei, cât este în prezent, până la 1,8-2 lei.

Reprezentanţii Regiei susţin că tarifele la călătorii sunt printre cele mai scăzute din ţară şi nu au mai crescut din 2008.

Dacă RATB va obţine aprobarea Consiliului General al Primăriei Capitalei pentru a pune în practică majorarea, noile tarife vor fi 2 lei pentru o singură călătorie iar abonament lunar pe o linie va costa 45 de lei. Abonamentul pe două linii va ajunge la 55 de lei, abonamentul general pe toate liniile urbane la 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adică pe toate liniile urbane şi expres va costa180 lei. Modificări de preţuri vor suporta şi abonamentele lunare nominale reduse. Iar de gratuitate, s-ar mai bucura doar pensionarii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Viorel Copil, a explicat că o astfem de măsură va afecta aproximativ un milion de pensionari.

"Vorbim de un milion de pensionari, care au peste 1.500 de lei pensia lunară. Pe majoritatea pensionarilor această modificare îi va afecta. Nu înţeleg de ce una din categoriile pentru care se aplică astfel de lucruri este cea a pensionarilor. Oricum circulă RATB, nu ştiu cât mai contează un pensionar, nici nu merg mult. Nu ar trebui ca RATB să mai facă astfel de lucruri", a explicat Viorel Copil.


Comentarii

Mira Mi se pare o jignire adusa pensionarilor care au pensii mai mici de 2500 lei si care, abia-si pot dramui banii de la o pensie la alta. Cum va explicati ca Presedintele si cei 48 alesi speciali, vor avea salarii mai mari de 20000 lei si masini la scara, iar amaratii de pensionari, cei care nu circula zilnic ci numai cand au nevoie sa mearga la medic, farmacie, ANAF, cimitir etc. trebuie sa-si cumpere bilete? In fiecare zi, circula cu mijloacele RATB alti si alti pensionari, nu aceiasi. In 2006, fostul primar Videanu a oferit aceasta facilitate pensionarilor iar acum, d-l Oprescu le-o anuleaza. De ce?

2 august 2015 21:37

florins Inainte de a solicita o majorare a tarifelor , RATB ar trebui : a) sa ceara CGMB si pacaliciului de primar Oprescu sa-si achite datoriile pentru gratuitatile acordate unor categorii de cetateni; b) sa reduca sau sa elimine gratuitatile la transportul in comun acordate propriilor salariati; c) sa verifice comportamentul soferilor aflati la cap de linie( stationari cu motorul pornit, plecari in curse dupa bunul plac); d) sa managerieze cu atentie stationarile soferilor aflati la cap de linie( stationeaza cate 3-5 autobuze in timpul zilei; intervalul de succedare este la bunul plac al soferilor); e) sa discute cu sindicatul reducerea numarului salariatilor( nu este admisibil ca dupa fiecare cursa un sofer sa se odihneasca cate 10-20 min.; cate ore lucreaza pe zi?); g) sa ceara controlorilor RATB sa nu mai faca discriminari in penalizarea celor fara abonamente( victime sunt doar elevele/studentele si femeile; barbatii sau romii nici nu sunt intrebati!)

2 august 2015 21:22

Propunere Sa faca si bilete ptr TIGANI!

2 august 2015 19:11

gore Oricum circulă RATB, nu ştiu cât mai contează un pensionar, nici nu merg mult.????? Se plimba pensionarii toata ziua. Mai mult de jumatate din calatori sunt pensionari! Ar trebui sa plateasca toti!

2 august 2015 19:09

GIANI Un milion de pensionari cu pensii peste 1500 de lei ? Daca ii mai punem si pe restul cu pensii de pana la 1500 lei (majoritatea) inseamna ca Bucurestiul este un oras de pensionari... Unde sunt ceilalti, copii si persoane active?

2 august 2015 16:38

Dan atata vreme cat 80% dintre calatori sunt blatisti, iar asta o spune o statistica recenta, nici nu este de mirare ca asa stau lucrurile si ca avem un transport in comun ca vai de lume. Si trezesc cate unii care sa nu aiba loc de batrani, carora altminteri le plang de milanca isi bate statul joc de ei cu penaii mici si conditii grele de trai. Dar de, suntem romani, iar ipocrizia este caracteristica noastra de baza.....

2 august 2015 14:33

Pute pentru pensionari e bine ca merg distante mari si ca sa se distreze,sa nu cumva insa sa introduceti bilete pentru tigani ca astia tot nu stiu ca se platesc ,multe lucruri !! Noi succesuri in continuare ca tiganii va voteaza !!

2 august 2015 12:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.