Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, aşteptat pe Aeroportul Suceava de mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, pentru sfinţirea unei mănăstiri în Rădăuţi, a aterizat, vineri după-amiază, pe aeroportul din Bacău, informează Mediafax.

Avionul în care se afla patriarhul a renunţat să mai aterizeze la Suceava din cauza ceţii.

Preafericitul Daniel urma să ajungă, vineri, la ora 14.00, pe Aeroportul Suceava, pentru a merge apoi la Rădăuţi pentru a participa la sfinţirea Aşezământului de copii "Sf. Ierarh Leontie”, iar sâmbătă pentru a oficia Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi.

Pe aeroportul sucevean veniseră să-l întâmpine mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Ioachim Băcăuanul, episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, precum şi zeci de preoţi.

Cât timp l-au aşteptat pe patriarh pe aeroportul din Suceava, preoţii din zonă au repetat mai multe cântece de întâmpinare pentru înaltul ierarh.

Din cauză că ceaţa de pe aeroportul sucevean era densă, iar plafonul era sub 150 de metri, aterizarea aeronavei nu a fost posibilă, motiv pentru care avionul în care se afla PF Daniel a aterizat pe Aeroportul Bacău, de unde delegaţia a venit cu maşini spre Rădăuţi.

Patriarhul BOR va oficia, sâmbătă dimineaţă, slujba de sfinţire a Mănăstirii "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi, unde de joi PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a adus racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală care va rămâne la Rădăuţi până duminică.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.