"Pe noi ne interesează programul de guvernare și calitatea Cabinetului. Și după ce va fi învestit acest Guvern, dacă va fi învestit, o să ne uităm cu atenție la ceea ce face fiecare ministru și cum gestionează funcțiile publice, cum își aleg oamenii, cum numesc oamenii. Duminică o să avem un Comitet Executiv Național (...) pentru că până duminică sper să avem și noi și opinia publică lista Cabinetului și atunci vom putea lua o decizie politică având mai multe informații"

"Vor pune întrebări decente, dar l-am rugat să le spună membrilor Cabinetului să ia foarte în serios audierile la comisii pentru că noi avem încredere în Dacian Cioloș, dar nu știm ce echipă guvernamentală va forma. Și pentru noi contează prestația fiecărui ministru pentru că se vorbește de un guvern format din experți, că așa s-a decis la Cotroceni. Asta înseamnă că un ministru, dacă este considerat expert, trebuie să dovedească în primul rând în comisie, în fața parlamentarilor"

"Ne-a spus că are câteva priorități, pe care cred că le-a spus tuturor partidelor, la care se gândește și pe care vrea să-și centreze programul de guvernare. Noi i-am prezentat un pachet de obiective și imediate și pentru anul viitor, pachet de obiective pe care l-am prezentat și președintelui Iohannis, de care sperăm că va ține cont pentru că pentru noi sunt foarte importante"

"Știți toți că în aceste zile majoritatea funcționarilor statului nu mai lucrează la capacitate maximă pentru că este un Guvern interimar, pe de altă parte vin mesaje politice, din partea unui partid, mesaje care spun că toți trebuie să plece. Și vorbim în primul rând de asigurarea serviciilor vitale, spitale, instituții care asigură siguranța și protecția cetățeanului, vorbim de funcționarea școlilor și a tuturor celorlalte utilități, furnizarea căldurii, a apei, a apei calde"

"Este important ca în 2016 să se mențină creșterea economică cel puțin la cota ultimei prognoze a Comisiei Europene, de 4,1%. De asemenea, măsurile adoptate prin codul fiscal să fie implementate și să nu fie stopate. De asemenea, angajamentele pe care le are România, angajamentele strategice, economice, financiare să fie respectate. Discuțiile în ceea ce privește salarizarea bugetară trebuie duse la capăt și în Parlament să ajungă proiectul de lege al salarizării bugetarilor"

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.