Preşedintele PSRO Mircea Geoană a declarat, joi, că partidul său va vota Cabinetul Cioloş şi a afirmat că o majoritate explicită de susţinere în Parlament va pune noul Guvern la adăpost de tentaţia "pseudopartenerilor" care vor încerca să şantajeze Executivul pentru a-şi proteja interesele.

"Pe scurt, o întâlnire bună, există în acest moment premise ca în programul de guvernare sugestiile PSRO să fie reţinute şi să reflectate şi în aceste condiţii grupul nostru parlamentar marţea viitoare va vota în favoare învestirii Guvernului Cioloş", a declarat Geoană, la finalul întâlnirii pe care a avut-o joi cu premierul desemnat Dacian Cioloş.

El a afirmat că guvernul de tehnocraţi va avea nevoie de o majoritate parlamentară transparentă.

"Spun cu toată convingerea că acest guvern, tehnocrat fiind, va avea nevoie de o majoritate explicită de susţinere în Parlament şi va trebui să fie pus la adăpost de tentaţia unor pseudoparteneri care vor încerca să negocieze fiecare vot în Parlament sau, de ce nu, să şantajeze Guvernul cu privire la interesele pe care domniile lor le au de adăpostit", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSRO a spus că a discutat cu premierul desemnat despre nevoia ca bugetul care va fi întocmit să prevadă elemente de performanţă a cheltuirii banului public, dar şi despre depolitizarea în profunzime a companiilor de stat şi nevoia de încetare a ciclului de clientelism politic şi favoritism care drenează resursele statului român.

"Am vorbit despre transformarea EximBankului într-o bancă pentru IMM şi pentru sectorul agricol, despre o bancă naţională de infrastructuri, despre un fond suveran de energie şi investiţii publice, proiecte la care noi am lucrat şi care au fost foarte bine receptate de domnul ministru", a spus Mircea Geoană.

Şeful PSRO a mai spus că i-a transmis lui Dacian Cioloş că pentru a crea posibilitatea ca o nouă generaţie de partide şi de oameni care doresc să facă politică diferit să aibă succes trebuie ca înainte de alegerile locale şi parlamentare de anului viitor să se reducă pragul electoral de la 5% la 3%, să se introducă votul electronic şi prin corespondenţă şi, nu în ultimul rând, să se reintroducă alegerea primarilor în două tururi.

Mircea Geoană a afirmat că nu a discutat cu premierul desemnat despre lista viitorilor miniştrii.

Întrebat dacă vor fi aduşi în structurile statului oameni de la Bruxelles sau din spaţiul european, Geoană a afirmat că nu a discutat acest lucru cu premierul desemnat, precizând însă că "faptul că un număr de profesionişti români care au experienţă la Bruxelles, la Banca Mondială, în companii internaţionale ar accepta să slujească statul român" este un lucru care trebuie încurajat.


Comentarii

Lingaul Mircica tu nu poti sa-ti sustii nevasta ,asa ca paste linistit sau cauti partid pentru alegerile urmatoare.Nu stiu de ce dar cred ca trebuie sa te apuci de lucru.

12 noiembrie 2015 19:57

Hanibal ce sa faca si un "prostanac" ?

12 noiembrie 2015 18:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.