Cristina Guseth, propusă pentru ocuparea portofoliului de la Justiție, a declarat luni seară, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că știe că are o problemă că nu este absolvent al Facultății de Drept, dar că acest lucru poate fi depășit, și că o recomandă reputația construită de-a lungul a 25 de ani în apărarea statului de drept în România.

"Știu că am o problemă, și anume că nu sunt un absolvent al Facultății de Drept. Sunt un absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații. Această problemă, însă, cred că poate fi depășită și poate fi depășită pentru că, în momentul de față, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independența sistemului juridic și de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiției, voi genera strategii, politici publice și voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de față", a afirmat Cristina Guseth.Integral pe AgerpresComentarii

Au iesit cativa khazari pe ring s-o apere pe matracuca !!! Cica minte organizata de inginer !!! Care minte organizata, bai gaozarilor?! Nu ia-ti vazut balbele tampe de pensionara in pragul alzheimerului? Asteia ii trebuie insotitor s-o treaca strada, nu ministeriat!

17 noiembrie 2015 10:23

Bruno De regula, intr-un stat civilizat, se cauta ca institutiile (ca Armata, Politia, Justitia etc.), care printr-o activitate legala dar dusa la extrem, pot oprima poporul, sa fie conduse de civili. Asta, pt simplul motiv ca in aplicarea legii se poate intotdeauna merge pana la extrem, chiar si cand nu este nevoie. Un civil ar fi mai temperat si ar rezolva problemele printr-o viziune sociala si nu a unui scolit sa aplice legea pana la capat. De exemplu, pt un accident din culpa, care a provocat cuiva o dizabilitate pe viata, persoana vinovata de neatentie(nu vorbim de intentie sau de lipsa de discernamant, adica de viteza excesiva), sa nu intre la puscarie pentru 15 ani, asa cum ar fi tentat sa-i faca acte un procuror carierist. Sa fie condamnat la doar cativa ani cu suspendare(pt a putea continua sa munceasca), dar conditionat ca pe timp de 15 ani, sa plateasca lunar, in contul victimei, o suma de bani raportata la venitul annual al faptasului. Asta ar ajuta mai mult victima. Incarcerand faptasul pe 15 ani, in puscarie, nu numai ca victima nu va beneficia de nimica, dar si familia faptasului, care nu are nicio vina, va ajunge sa ramana fara venituri si poate ca si asistata social, deci pe banii comunitatii. Acest mod de abordare l-ar aplica un civil. Un jurist si-ar folosi invatatura pentru o condamnare cat mai grea dar fara sa -l intereseze impactul social. Pt asta, Guseth ar fi fost OK!

17 noiembrie 2015 10:19

liberalul socialist Mai Rege (sa traiti!), va spun EU udne era dna Guseth cind principiile Statului de Drept erau incalcate in Romania: ACOLO, criticind, batindu-se pt drepturi! De aceea este cunoscuta. Ce ati fi vrut, sa schimbe ceva? Au iesit zeci de mii de romani in strada, nu unul, si CE au schimbat? Intreb si eu: TU unde ai fost? Toti timpitii se leaga de aptul ca "nu are pregatire juridica" (inclusiv Banciu si Basescu). De parca ea ar trebui sa apere pe cineva, sa acuze pe cineva sau sa condamne pe cineva, ca min. de Justitie. Ca nu vor asculkta judecatorii si procurorii de ea. dar ce, de jigodia de var a lui Ponta asculta cineva? Ea, daca reuseste sa lase pe mina CSM sa controleze Justitia, ASA CUM SI TREBUIE, inseamna ca va face MULT. Numai idioptii de romani cred ca director de spital trebuie sa fie un chirurg, sau ministru la Sport Tineret un atlet. Pe urma, dupa 26 d eani, se itnreaba ca idiotii de ce merg lucrurile prost.

17 noiembrie 2015 6:19

regele Arthur CAre Stat de drept? HAi ca sunteti hazlie..... Unde erati cand politicienii nostri au terfelit Statul dupa voia lor mizerabila???? Nu v/am auzit strigand impotriva nimanui, sau sa initiati vreun proces la Haga impotriva Statului Roman pentru UMILIREA unui POPOR INTREG prin politici de exterminare recomandate de FMI si BM si initiate de politrucii damboviteni!!!!!

16 noiembrie 2015 23:32

nicu23 Incredere si lupta cu sistemul ca veti reusi! Sa se invete sa accepte si gindirea logica matematica a unui inginer in activitatea Juridica,ce trebuie reformata,si condusa inginereste si nu avocateste,pe interese de bacsis de la toti,fara a apara pe nimeni! Ajunge ca de 25 ani sa apara mii de semidoti cu studii juridice obtinute pe bani de la diversele institutii create de hoti pentru spalare de bani,dar fara a avea ca rezultat pentru apararea intereselor omului si dreptatii!!!!!Astfel sa sifonat o intreaga economie cu asta clasa juridica plantata in toate posturile de conducere posibile si imposibile ca sa se fure!

16 noiembrie 2015 21:23

Gâgă Da poate are și dreptate pt că juriștii ăștia mai mult ne încurcă decât ne descurcă...întorc legile pe toate părțile ,precum dobitocul bostanul și îl apucă de unde îi convine !!!

16 noiembrie 2015 21:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.