Premierul Dacian Cioloș a afirmat că pentru a modifica legile electorale trebuie să existe o susținere politică, punctând că a constatat că nu ar exista o majoritate parlamentară în acest sens. În opinia sa, nu ar fi legitim și onest ca Guvernul să schimbe astfel de acte normative prin ordonanțe de urgență. "În primul rând, pentru a modifica legea electorală, cred că e important să existe o susținere politică, o majoritate politică în Parlament. Nu mi se pare legitim ca un Guvern să schimbe legi electorale prin ordonanțe de urgență. Nu cred că ar fi onest și nu cred că e democratic acest lucru, mai ales un Guvern tehnocrat să modifice legi electorale prin ordonanțe de urgență", a declarat Dacian Cioloș, duminică.Integral pe AgerpresComentarii

@liberalul socialist Bai pulifrici, nu a condamnat tot universu` "de dreapta" modificarea legilor electorale de guvernu` Ponta, inainte de referendum ? Acu` voi ati avea voie, ar fi ..."democratic si constitutional " ? Haaaaa.....boule ????

23 noiembrie 2015 20:54

liberalul socialist Ba ar cam fi ONEST - pt cei care te-au dus la Palatul Victoria! "Vointa politica" din partea jigodiilor actualei clase politice? Pai, asa nu o vom schimba nici in 500 de ani! E drep-t, uit ca din clasa politica faceti parte si tu, guvernul tau si insusi Marele Johannis... Te intreb direct, dle Ciolos: TU ai vrea sa dispari din viata politica? Parca n-as crede :-)

23 noiembrie 2015 10:00

La ce draq am mai votat la referendum daca nu tine nimeni cont de vointa majoritatii, adica Parlament unicameral cu maxim 300 de idioti...

23 noiembrie 2015 8:59

Moldoveanu Dupa cum constat, ai uitat de strada, mar propune modificarea si sa vedem cine voteaza impotriva

23 noiembrie 2015 8:04

De acord tehnocratule! Dar guvernoiul poate cere parlamentului și partidelor politice un vot pentru adoptarea și aplicarea unei OUG pentru schimbarea legii electorale. Așa a fi posibilă urgentarea modificării legii electorale. O procedură mai transparentă de a cere un vot parlamentului pentru un OUG pentru modificarea legii electorale ar echivala cu adoptarea unei legi în parlament. De ce n-ar fi posibil?

22 noiembrie 2015 23:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.