Cioloș are o fereastră de oportunitate cum puține au fost până acum, pe care trebuie să o speculeze cât mai rapid, tocmai pentru că interesul major al clasei politice este ca el să eșueze.

În săptămâna care a trecut de la votul de învestitură dat Cabinetului Cioloș de ma­jo­ritatea conjuncturală creată în parlament sub presiunea străzii, partidele și „Brigada Portofel“ din media televizate au scos deja cornițele. La început mai ti­morate și nesigure, au prins repede glas și acum îndeasă din greu cărbuni în mașinăria de pro­pa­gan­dă și linșaj. Guvernul Cio­loș este mărunțit zi și noapte, miniștrii sunt luați pe rând la refec, de­cla­ra­țiile sunt răstălmăcite, scor­­nelile pure și dure țin brea­king news-urile și crawl-urile, cons­pi­ra­ționita bate recordul. Era de așteptat? De­sigur. E prima oară în 25 de ani când par­tidele sunt obligate să susțină nu un pre­mier tehnocrat, ci un guvern de nea­filiați po­litic, cu doar două excepții no­ta­bile: Dân­cu și Tobă. Umilința e maximă, iar răz­bunarea va fi pe măsură. Motivul e unul simplu: dacă acest cabinet reușește, par­ti­de­le, așa cum sunt ele acum, vor fi ter­mi­nate. Opinia publică va recepta corect sem­nalul și va fi confirmată în așteptările și idiosincraziile ei. Deci, Guvernul Cioloș trebuie cu orice preț împiedicat să reu­șeas­că, fie și punctual! Pentru că, altfel, par­ti­dele vor fi forțate să iasă pe scenă în ale­geri cu figuri noi, de calibru profesional și de integritate, extrase din afara propriului sistem de găști. Or, asta ar însemna de­structurarea partidelor, abdicarea de la prin­cipiile și sistemul în virtutea cărora func­ționează și există de peste 25 de ani. Înseamnă reformă, cuvântul acela hulit, aruncat în derizoriu și tocit de prea multă folosire ipocrită. Dacă Cioloș eșuează, de­monstrația este făcută, iar partidele se vor simți eli­be­rate de orice pre­siune. Își vor râde satisfăcute în bar­bă.

Integral pe România LiberăComentarii

liberalul socialist Jigodiile socialiste cind nu au argumente impotriva celor scrise intr-un articol, "comenteaza" legindu-se direct de autor sau de jurnal. Cum pot ei sa se lege de "falimentarul" RL, cind se ghiolbeaza la Haznaua ILEGALA care traieste din banii furati de Varan, si mintea refuza sa gindeasca. Daca Statul ar intra in LEGALITATE si ar lua spatiile care trebuiesc CONFISCATE, prin decizie judecatoreasca, latrina s-ar trezi sub gard. Iar de Pora se leaga (urmariti putin) exact javrele care de 26 de ani iINFULECA CARNATI dati de tot feluld e primari si politicieni venali, fara sa sughita macar, dindus-0i obolul sopre "propasirea socialismului" intr-o tara adusa in genunchi EXACT de acel socialism sustinut d ei. Nu cumva sa vina "capitalismul" care sa ne faca... nici ei nu stiu ce. Ca nu cumva s anu le mai dea "pensia". vorba aluia de isi atribuie nume maghiar. Sa acuzi pe Ciolos si Johannis ca nme-a furat, cind de 26 de ani POLITICIENII si ROMANII isi fura singuri tara este nu numai o timpenie, ci o TICALOSIE ORDINARA!

26 noiembrie 2015 10:43

xxl @pora.Te preocupa guvernul Ciolos pentru tine este firesc.Ieri carnat,azi caltabos.

25 noiembrie 2015 16:43

Mariana Draga Andreea Pora nu crezi ca ar fi mai bie sa-ti gasesti un partener si saiti intemeiezi o familie decat sa te injosesti scriind batagonii sau articole platite? I-al pe masculul Base si scapa-ne de el si iesirile lui patriotarde dupa ce 10 ani ne-a jefuit tara. Tu il apreciezi ca a facut justitie si atunci i-al sa continuati a facejustitie impreuna, poate va iesi ceva.

25 noiembrie 2015 16:25

CLAMPAUL DIN FLAMANZI-TICU RECOMANDARE= PENTRU A SCAPA DE TOATE MIZERIILE POLITICE VOTATI NOUA GENERATIE DE PARTIDE

25 noiembrie 2015 12:41

nae Vezi,poate face si Ciolos vreo sindrofie si te mai alegi si tu cu un "carnat"! Altfel spus;spune-mi cine sprijina guv Ciolos ca sa-ti spun al cui e de fapt!

25 noiembrie 2015 11:11

EU @poPOra.Cu articolul scris si publicat intr-un ziar falimentar ti-ai castigat CARNATUL.

25 noiembrie 2015 10:02

Are dreptate femeia! Daca Ciolos cu echipa lui reuseste, partidele vor fi obligate sa propuna oameni de un alte calibru...omul politic de succes va arata altfel

25 noiembrie 2015 10:00

Asta este singura certitudine! Ca sa poate accede la putere, dupa alegerile de la anul, ca salvatori ai natiunii...

25 noiembrie 2015 9:57

Derbedeul natiunii NECULAI Ce frumos joaca politicienii de carton la doua capete,dessi unii sunt compromisi si fac parte din sistemul care l-au creat dezerteza din propriile partide infintand noi partide cu surle si trambite promitand ca vor fi cuminti,corecti cinstiti si devreme acasa ,dar cine sa-i mai creada pe ei care si-au facut ucenicia majoritatea din ei la PSD-PNL-PDL.stiti cum e obisnuinata e a doua natura,sau lupul isi schimba paraul dar naravul ba,apucaturile si comportamentul duplicitar nu o sa-l mai poata scimba nimeni indiferent cat de grandios va fi numele partidului care vor sa-l infinteze,rezonabil din partea lor ar fi sa plece acasa definitiv

25 noiembrie 2015 8:56

Lingaul Cucuvea mica chiar esti pasarica ,iar apari cu prostii ,Pai voi ziaristii vedeti ce e in Europa si nu mai aveti ce cacat manca!!Pofta mare .

25 noiembrie 2015 8:45

Comandorul Andreea Pora, nu te face ca nu stii ! Mai sunt si alti, fosti sau actuali membri / simpatizanti ai unor partide, fosti consilieri, ministri, etc. Dar te inteleg ... tot timpul te obsedeaza PSD-ul. Chiar daca incalci anumite norme de deontologie profesionala!!! Eu sunt convins ca intelegi faptul ( inteles de toti romanii): toti membrii guvernului , inclusiv premierul, sunt selectionati,propusi si sustinuti politic. Punct.

25 noiembrie 2015 8:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.