Guvernul îngheață, deocamdată, salariul minim pe economie la 1.050 de lei, deși vechiul executiv promisese majorarea acestuia la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, scrie Agerpres.

"Vom analiza impactul pe care l-ar avea creșterea salariului minim pe economie și, eventual, vom recomanda ce creșteri pot avea loc. De la 1 ianuarie nu crește, pentru că nu avem cum să facem această estimare asupra economiei și degeaba spunem noi că vrem să stimulăm economia cu un pachet atât de generos fiscal și pe care am făcut un efort foarte mare să îl includem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul de afaceri. Nu putem să facem această majorare peste noapte, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că analiza privind impactul este în curs, dar măsura trebuie analizat în special pe zona privată, pentru că în sectorul bugetar nu mai sunt salarii sub salariul minim, având în vedere majorările aprobate în acest an pentru diverse categorii, cum ar fi salariații din Sănătate, Educație, Administrație locală, dar și majorarea cu 10% pentru toți bugetarii decisă pe final de an.

În plus, ministrul susține că o astfel de măsură poate determina migrări de personal din zona albă, fiscalizată, în zona gri sau neagră.


Comentarii

NANA Si noi, care speram, ca "Guvernul meu" sa anunte recuperarea miliardelor Euro sterpelite de Basescu si PDL-epre (Olteanu, Udrea, Videanu, Bica, Cocosh, Crinutza putza, Mircica Basescu) si aducerea banilor la Buget ! Taiererea salariilor si probabil, si a pensiilor, NU a fost ceruta de FRAIERII tineri, care au zbierat pe strazi. Technocratii lu' Peste Prajit, au dat LOVITURA DE STAT, in folosul ciocoilor PDL-eprosi ! Hooo!

5 decembrie 2015 18:37

Moldoveanu Acest Guvern este tot asa de populist ca si Guvernul Ponta, acest ministru al finantelor nu a inteles ca trebuie sa umble la reducerea nr. de salariati in sistemul bugetar si la taierea salarilor in acelasi sistem bugetar, a inteles sa inghete salariul minim in sistemul economic. Oare acest ministru stie cati salariati din economie muncesc pe salariu minim, eu cred ca sunt milioane si a-si intreba pe acest ministru gras precum o scr..., cati salariati in sistemul bugetar au salariul minim, eu cred ca nici femeile de servicu nu au salariu minim. Taiati fratilor pensile speciale, salariile enorme la unele categorii de salatiati bugetari, daca o tineti tot asa nu vom mai reusi sa construim autostrazi, scoli, spitale, etc. JOS CU ACEST GUVERN POPULIST

5 decembrie 2015 16:19

Simi Felicitari tinerilor frumosi, liberi si manipulati, si lui Iohanis de asemenea, pentru noul guvern tehnocrat si incompetent. Dragi tineri, veti fi sclavi pe mosie in continuare. Bine ca au fost suplimentate fondurile MAI, ca nu degeaba au dormit in izmene 26 de ani, timp in care tara asta a fost jefuita si cetatenii adusi la limita de jos a saraciei!

5 decembrie 2015 15:32

Uta Foarte bine unflat-o ca tare era mare ,sa mariti insa la aia care il au deja mare si f mare .Sfanta nesimtire ,dar daca asta a cerut strada ,indeplinitii dorintele !!

5 decembrie 2015 12:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.