„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat Dragu vineri seara, la o întâlnire cu jurnaliştii. Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“. Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

„Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată“, a spus Dragu. Ministrul a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei „albe-gri-negre“, astfel că pot exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre.

„Nu avem un impact direct pe cheltuieli în proiectul de buget (al majorării salariului minim - n.r.), pentru că în zona salariilor bugetarilor, datorită creşterilor aprobate în acest an - sănătate 25%, asistenţă socială 25%, la instituţiile locale 12% şi încă 10% la anul - au acoperit creşterea salariului care de la 1.050 lei la 1.200 lei era de 14% şi, practic, nu mai avem impact direct pe cheltuieli. Iar alte drepturi nu mai sunt legate de salariul minim“, a explicat la rândul său Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, responsabilă de buget.


Comentarii

comandorul Acum cred ce s-a spus in legatura cu promovarea de catre blonda, a strategiei de saracire (a se citi ASERVIRE!) a tarii in raport cu FMI, BM, etc., prin taierile basiste din 2010 !!! Ce cauta aceasta intrusa la visteria poporului? Aceasta blonda poate enumera muncile pe care romanii nu le mai practica "de cevca vreme"? Dnule Ciolos, ar fi indicat sa va repozitionati. Sper sa nu-l suparati pe Dnul SOROS !

11 decembrie 2015 8:53

Ion Cr. Stati linistiti,e o fumigena ! Ca sa fie votat bugetul,dar sa dea bine si Dragnea in fruntea PSD, se incearca o pasare a mingii de la unii la altii.Adica ,madam Paliu se preface ca scoate niste "chestii sociale" de prin bugetul lui Ponta,iar Dragnea se preface ca se lupta ptru reintroducerea lor in Parlament. Odata votate niste amendamente care vor "indrepta" lucrurile Dragnea va zice;"pai vom vota bugetul ptru ca nu-i asa..am reintrodus "chestiile" sociale".Si uite asa Guvernul prinde aripi sa-si infaptuiasca regionalizarea,adica demolarea Romaniei, prin asa zisa "reforma in administratie", iar Dragnea recastiga incredere in PSD. Misto ne manipuleaza,nu?

8 decembrie 2015 12:28

2 lei... cam atat ar valora capatana ta ! mai mult nu merita !

7 decembrie 2015 22:57

o nenorocita o dobitoaca penala, ar trebui ca toti ministrii sa fie condamnati sa traiasca 12 luni cu 1000 lei pe luna din care se scad cheltuielile lunare ! sa va ia dracu de ministrii tradatori, slugi ale fmi-ului !

7 decembrie 2015 22:53

Ion Mama !!!! Ce destept este @Socotitorul!!!! Ca si basista de ministresa. Au venit iar la guvernare basisti , familia PPE , cu austeritatea sa ne taie salariile ca sunt prea mari !!! Asta a vrut " strada" cand a cerut schimbarea guvernului? Cand un guvern a inceput sa faca ceva bun pentru romani au venit tradatorii de tara sustinuti de PPE - leprele lui Merkel , sa- l schimbe ca nu e bine sa aiba romanii salarii prea mari , trebuie tinuti muritori de foame . Asa este daca marea majoritate stau in casa si ii lasa pe 30, 000 de cumparati de catre Soros ,sa ne dicteze cine sa fie in guvern! Ne meritam soarta pentru ca suntem mamaligi nefierte!

7 decembrie 2015 20:40

nae Te pregatesti sa redeschizi robinetele cu lovele pentru organismele financiare , PE CARE LE INCHISESE PONTA , d-na ministru tehnocrat , sluga a UE si FMI ?

7 decembrie 2015 20:31

Socotitorul Mai bolovanilor, de ce nu i-ati sarit in cap lui Ponta care nu a stiut decat sa creasca salariile bugetarilor? De unde iau bugetarii banii? De la voi, din privat. Acum ca sunt unii cu salarii sub 1200 de lei in privat, ma cam indoiesc. Poate lucreaza la negru: adica iau 1000 lei neimpozitati si 1050 salar minim. Stiu ei, privatii sa pacaleasaca statul . Poate in industria usoara (textila, pielarie, daca mai avem) sa fie asa salarii mici. Eu stiu un inginer electronist, unul nu de elita, ci unul obisnuit (la medie) care dupa 2 ani de la absolvire ia (aici in Romania) 1000 euro/luna. Mai mult decat profesorii lui. Nici eu nu sunt de acord cu ce-a spus "ministra". Trebuia sa vada cam cati angajati si unde sunt in privat salarii sub 1200 lei si pe urma sa spuna ce a spus. Voi va ofticati pentru ca va credeti destepti, daca stiti sa scrieti comentarii pe internet ( desi, fie vorba intre noi, unii ati cam trecut pe langa scoala), dar unii sunt total nestiutori de carte si de meserie. Aia sunt necalificati si evident ca salariul lor este foarte mic.

7 decembrie 2015 17:44

VAI DE CAPUL TAU ! Madam bashinica - Baseasca, cum indraznesti sa compari viermuiala de popoare din India, China, Africa de Sud, nascuti pentru a muri cat mai de tineri, deci, Nesimtito de ministereasa, cum indraznesti sa-i compari pe amaratii aia, cu Romania si cu romanii, crestini cu pedigree, cu o cultura si mod de viata exemplare. Alo, dle. Ciolos, retrage-o pe Purcica de la Finante, ca sa n-o retragem noi, in shuturi !

7 decembrie 2015 17:13

EU Iata GUVERNUL MEU. De--2LEI.

7 decembrie 2015 16:12

Pontac O dobitoaca! Da mearga ea pe doi lei LA produs!

7 decembrie 2015 15:48

Simi Felicitari noului guvern! Tine-ti-o tot asa! Mai si taiati nu doar stopati, ca si asa romanii saracii sunt prea bogati! Face-ti-i sclavi pe toti! Vai de capul nostru ce ne asteapta! Tehnocratii mamii dracului!

7 decembrie 2015 15:46

Ministru de Finante??!!! In Papua Noua Guinee, diverse triburi amazoniene sau africane, nici macar nu exista masa monetara!!!! Ar fi onest din partea dvs sa declarati ce salariu aveati dvs inainte de a fi ministru. Scoateti lumea-n strada cu afirmatiile de genul asta. E pacat de sefii dvs.. Tocmai ce au venit! Cu cei 2 lei pe care ii oferiti (Ceausescu oferea 100 lei!!!, si a m....!!!), poate ca in Papua sa fiti ministru!!!!! Sau poate va place Botswana! Dvs. ati auzit, d-le Ciolosh??!!!!!!!

7 decembrie 2015 14:46

Up yours madam Dle Ciolos, sunteti de acord cu opinia ministrului d-voastra ? Nu de alta, dar suntem si noi curiosi sa stim cam cum este privit poporul acesta de catre actuala guvernare. Ca dupa spusele doamnei, Romania e in randul gunoaielor planetei. Deci cum "estem" ?

7 decembrie 2015 14:46

John Doe Nu va luati de ea, deocamdata a zis bine ca nu se pot creste salariile chiar asa pe nepusa masa, cum voia Ponta. Nu trebuia sa pomeneasca de saracii aia dar hai sa nu facem din asta neapaat o vina, poate ne sesizam noi cam prea usor?

7 decembrie 2015 14:43

Moldoveanu O idioata, o intreb pe madam bugetari dupa ce sunt ffff multi lucreaza cumva pe doi lei.

7 decembrie 2015 14:23

Geo Ce bine ca avem ministri, oameni umblati, oameni cititi, oameni luminati, care mai stiu ce e pe lume. Eu, un ignorant, nu aveam habar despre ce e cu saracii din BRICS.

7 decembrie 2015 14:12

Fraierul Statului Alta pipita cu rahat in cap.Spune ce-i dicteaza noua gasca de Steliani,Cocosi, Pinalti,Olteni. Incep taierile de salarii si pensii dupa cum ni s-a promis. De aici incolo sa ne multumim cu ce ne-a dat Ponta ca nu o sa mai vedem perioada buna ca asta care a trecut .

7 decembrie 2015 13:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.