Klaus Iohannis și soția sa au cerut, la instanța supremă, strămutarea de la Curtea de Apel din Brașov a dosarului privind contestația la decizia prin care soții au pierdut un imobil din Sibiu, relatează Agerpres.

Cererea de strămutare a fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) în 17 decembrie 2015 şi are ca prim termen de soluţionare data de 17 februarie 2016.

Între timp, soţii Iohannis au cerut instanţei supreme ca cererea de strămutare să se judece mai repede, însă magistraţii le-au respins solicitarea.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

În 4 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat, pentru 25 ianuarie, judecarea contestaţiei în anulare depusă de familia Iohannis, în urma deciziei definitive şi irevocabile a instanţei braşovene din 12 noiembrie 2015, prin care Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului.

Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

"Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie", a spus Iohannis, într-un interviu difuzat de TVR 1, solicitat să facă precizări cu privire la sentinţa judecătorească prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

În 12 noiembrie, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Integral pe România LiberăComentarii

agenturili straine Sasalau` poate cere orice ! Problema e cu ...datu` pt ca dreptate nu are ! Nevasta-sa a facut impreuna cu mama ei un testament fals, dovedit ca atare in justitie ! Ca atare.....salutirghemacht sasalaule ! Ai pierdut ! Acu` ...sa vedem cine din justitia noastra independenta isi ia in serios sarcina si ancheteaza penal falsu` testament ! Ca aici ii cuiu` lu` Pepelea !

18 ianuarie 2016 23:39

demisia iohannis - hot si infractor Cu o precizare: jumătate din averea imobiliară a fost dobândită pe căi ilicite. Înşelăciune, fals şi uz de fals, mărturii mincinoase. Până acum, în două cauze, instanţa s-a pronunţat şi a dat verdictul, iar Iohannis a pierdut o casă și este pe cale să o piardă și pe o a doua. În cazul casei cumpărate în 1997, din strada Pedagogilor 14, care a fost achiziționată în baza legii 112/1995, ea a fost dobândită ilegal prin mărturie mincinoasă pentru că , potrivit actului normativ, era interzisă obținerea unei case naționalizate de către un chiriaș, dacă mai avea în proprietate un alt imobil. Iar la acea data, Iohannis mai avea o casă, cea din strada Bâlea 29. Interesant este faptul că primarul Sibiului a vrut mereu să stea în afara procesului de dobîndire a imobilelor aflate în litigiu, el apărând în acte, după finalizarea demersurilor. Soţia , Carmen şi soacra lui, Lăzurcă Georgeta, au fost cele care s-au implicat direct în acumularea de averi imobiliare în familia Iohannis.

18 ianuarie 2016 14:10

parerea lui chilian despre jegul uman iohannis „Zi sa moara ma-ta ca esti nemultumit! Ba smenarule, ba fals si uz de fals, ba presedintele alba/neagra ba asta‪#‎KlausIohannis‬: Decizie definitiva si irevocabila a justitiei ba jegule. Stii ce-i aia?! D.aia ai pus o electriciana la Justitie, sa anuleze decizia si sa te scoata curat ba infractorule?!!! Ce solutii mai cauti ba panarama?! Da banii inpoi retardatule si autodenunte-te falsificatorule sa mergi la parnaie!”, a scris artistul.

18 ianuarie 2016 14:05

cel mai nenorocit om - iohannis hotul ordinar O tăcere grea și vinovată s-a așternut peste presa din România! Este aproape incredibil ce se întâmplă! Băi, oameni buni, adevărata știre nu este că președintele României, Klaus Iohannis, a pierdut o casă în centrul Sibiului! Adevărata știre este că începând de joi, mai bine zis după redactarea oficială a dispozitivului hotărârii Tribunalului Brașov, soția președintelui, doamna Carmen Iohannis, va putea fi acuzată oficial de fals și uz de fals! Infracțiuni pentru care se poate și se face pușcărie! Dosarul închis în mod suspect de parchetul local în 2009 va trebui redeschis. Despre dosarul transmis de DIICOT la DNA, pe aceeași speță, s-a așternut, de asemenea, tăcerea.

18 ianuarie 2016 14:04

.re Treaba cu stramutarea este o mirsavie pusa la cale de politicienii care se simt cu musca pe caciula, pentru a lungi procesele la infinit, profitind ba de "bunavointa" unui alt procuror care da NUP, de prescriere sau tot felul de chichite judecatoresti.

18 ianuarie 2016 13:33

nae Du-o ma-n Germania ! Nu esti tu presedintele romanilor cretini , care au acceptat UN ETNIC GERMAN ?

18 ianuarie 2016 12:37

va Ghiolbanis stai linistit ca acuma daca esti pres, vei cistiga orice proces. Javra Ordinara a contribuit la disparitia flotei tarii si nu apatit nimica. Tu pt doar doua case dobindite dubios nu vei patii nimica. Intrebarea mea este ce sistem judecatoresc avem incit pt aceleasi fapte si argumente, o sau mai multe instante sa dea un fel de verdict, iar alta altfel de verdict, in general contrariu. Eu ca persoana nu am nimic de cistigat sau de pierdut daca pierzi sau cistigi casele respective, dar sistemul judecatoresc da, iar ca tara sigur.

18 ianuarie 2016 12:27

Nu m-ar mira sa dicteze JUSTITIE "INDEPENDENTE" şi modul in care decizia definitiva si irefutabile sa-i fie favorabila

18 ianuarie 2016 12:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.