Autorităţile sanitare din Texas (sudul Statelor Unite) au anunţat marţi un caz de transmitere prin contact sexual a virusului Zika, potenţial periculos pentru femeile însărcinate şi a cărui propagare explodează în America Latină, informează AFP, citată de Agerpres.

"Pacientul a fost infectat cu virusul după ce a avut relaţii sexuale cu o persoană bolnavă care s-a întors dintr-o ţară unde virusul este prezent", au precizat serviciile de sănătate ale comitatului Dallas (DCHHS) într-un comunicat.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a bolilor (CDC), a declarat pentru France Presse că nu s-a investigat modul de transmitere a virusului în acest caz precis: "În ceea ce priveşte acest caz, CDC nu a investigat modul în care infecţia a fost transmisă", a afirmat acest purtător de cuvânt, Tom Skinner.

Dacă este într-adevăr transmitere pe cale sexuală, ar fi doar al doilea caz identificat de CDC în Statele Unite. Ar putea exista un al treilea caz potenţial după descoperirea virusului Zika în sperma unui american infectat după ce toate urmele de agenţi patogeni au dispărut din sângele lui.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.