Cu puţin timp înaintea alegerilor, PSD demonstrează că, spre deosebire de PNL, a înţeles că alegerile se câştigă din timp, nu doar în ziua votului. Strategia sa electorală arată că, în ceea ce priveşte Bucureştiul cel puţin, candidatul PSD are doar un singur adversar, iar acesta nici măcar nu este contracandidatul desemnat de PNL.

UNPR va sprijini candidatul PSD la Primăria Capitalei, senatorul Gabriela Firea, primind la schimb susţinerea PSD pentru Neculai Onţanu la Primăria Sectorului 2. În acest fel, Liviu Dragnea a renunţat la o primărie de sector, pe care PSD oricum nu ar fi câştigat-o, dar a eliminat singurul candidat cu potenţial de a atrage voturile stângii – pe Ilie Năstase, varianta UNPR, în absenţa unei înţelegeri. Mai mult, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, dincolo de neînţelegerile reale sau mimate cu Călin Popescu Tăriceanu, ALDE va juca un rol important în planurile PSD, prin candidaturile pe listele separate, pentru că e clar că ţinta ALDE este electoratul PNL.

Ieri, PSD a mai făcut un pas în direcţia coagulării voturilor în desaga propriului candidat. Firea, a declarat, pentru ADEVĂRUL, că apreciază activitatea liderului USB, Nicuşor Dan, şi îl doreşte pe acesta viceprimar al Capitalei, în echipa sa. „Mi-aş dori un viceprimar ca Nicuşor Dan. (...) I-am urmărit activitatea şi este de apreciat că este un neobosit al semnalării problemelor în Bucureşti. El nu are forţa PSD sau a PNL, dar stă bine în sondaje. Îi urmăresc cu atenţie proiectele, sper să intre în Consiliul General, eu voi fi prima care îi va întinde mâna“, a spus candidatul PSD, în primul său interviu după nominalizarea oficială.

Tot ca să-şi sporească şansele, Gabriela Firea a purces la spălarea păcatelor acumulate în campania prezidenţială din 2014, când, aminteşte NAŢIONAL, s-a făcut cunoscută ca autoare a câtorva „ziceri“ de mare răsunet negativ, îndreptate împotriva lui Klaus Iohannis. Ca să „reseteze“ memoria electoratului, Firea nu numai că s-a spăşit public, dar chiar a promis că va fi de acum înainte numai lapte şi miere cu toţi contracandidaţii.

Un prim exemplu, remarcă GÂNDUL, chiar contracandidatul din partea PNL, Ludovic Orban, cu care Firea a precizat că are o relaţie de amiciţie cu acesta pe care nu vrea să o strice. „Vreau o viaţă şi după 5 iunie, vreau să ne privim în ochi şi după această dată“, a afirmat aceasta, adăugând că vrea să ducă o campanie „elegantă, în care să nu denigreze niciun candidat“.

Prin mesajul său, susţine COTIDIANUL, Firea a „luat distanţă“ şi faţă de fostul preşedinte PSD, Victor Ponta, deoarece rezultă că  mesajele negative la adresa lui Iohannis din campania electorală nu îi aparţineau ei, ci candidatului PSD, Victor Ponta, şi/sau partidului: „Sunt om şi recunosc că am greşit. Mi-a părut rău de fiecare dată când un mesaj negativ a fost transmis prin mine, iar toata reacţia a fost asupra mea, nu a candidatului sau a partidului. Eu am preluat, din păcate, toată această nemulţumire în legătură cu unele mesaje care erau respinse de populaţie. Vreau să demonstrez în această campanie că îmi pare rău pentru momentele neplăcute din campania pentru prezidenţiale, că am învăţat lecţia“.

Prin mâna întinsă ieri către Nicuşor Dan, pe care l-a invitat să fie viceprimar în echipa sa, Gabriela Vrânceanu Firea încearcă să-şi atragă simpatia electoratului acestuia, care nu este deloc de neglijat. Nicuşor Dan, „cel mai intelectual dintre politicieni“, după cum îl numeşte CURENTUL, este fiul unui muncitor şi al unei contabile din Făgăraş, fostul copil-minune al României este doctor în Matematică la Paris şi câştigător în 1987 şi 1988 cu punctaj maxim al medaliei de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru România.

Şi PNL i-a oferit lui Nicuşor Dan o înţelegere de tipul PSD-UNPR. Ludovic Orban urma să fie susţinut de Nicuşor Dan la Capitală, iar liberalii să nu pună candidat la sectorul 1 şi să îl sprijine pe Nicuşor Dan. Atât oferta PSD cât şi înţelegerea cu PSD au fost refuzate de candidatul USB, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. „În momentul acesta, nu văd la principalele partide politice, prin politica pe care o duc primarii lor, să existe o voinţă de a face politică altfel. De aceea, orice discuţii cu aceste partide sunt inutile“, a afirmat Nicuşor Dan. De altfel, este de înţeles de ce Nicuşor Dan nu a vrut să-şi dezamăgească susţinătorii, bătând palma cu PNL sau PSD, după ce ani de zile a criticat partidele tradiţionale.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimaţi opinia: „Nicuşor Dan, dacă vrea să-şi maximizeze şansele în alegerile locale trebuie:  Să se asocieze cu PSD, care îi promite un post de viceprimar, să se asocieze cu PNL, care îi promite postul de primar la sectorul 1, sau să candidaze independent, pentru că a promis că nu se va asocial cu nimeni“?


Comentarii

Anti-Psd De c'è stergeti comentariile futu-va in gura de antena3

23 martie 2016 7:35

felix varanul lipseste varianta patru de raspuns: who gives a s##t!

22 martie 2016 10:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.