Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirmă că anii care vor urma nu vor semăna cu intervalul 2009-2011 şi că România va fi nevoită să forţeze ieşirea din criză.

"Anul 2012 şi cei care vor urma nu vor mai semăna cu anii 2009-2011. România va trebui să forţeze ieşirea din criză, un proces greu, complex şi dificil. Ceea ce va cere, din partea întregii societăţi româneşti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfecţionare. Şi, mai ales, un efort de adaptare în viteză a economiei la un sistem competitiv", a declarat guvernatorul BNR.

Isărescu a mai spus că peste tot în lume corectarea erorilor de politică economică este dureroasă şi greu de înteles de public, dar este absolut necesară, negarea nevoii de ajustare nefiind o opţiune viabilă.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

gogu păcat că Domnul Isărescu nu cunoaște planurile lu primaru-penalu, sripcarul de Brașov care face cartierul nimănui pe terenul uzinei Tractoru, așa numitul Coresi ori acțiunea bolduriada sau giratoriu pînă la nebunie, vopsirea stîlpilor în verde, betonarea pomilor, patinoaul pustiu sau strada care duce nicăieri, importantă să chieltuim banii, fraierii să intre în datorii mai rău ca grecii iar interlopii să-și mute banii în Bahamas, iar asta nu este o glumă ci se întîmplă în Brașov. AJUTOR!

24 octombrie 2011 22:42

gelu pora De acord cu toti cei care au postat pana acum. De ce nu se refera d.l guvernator si la banii cheltuiti aiurea de actuala guvernare? Unde sunt gramezile de bani care au fost imprumutati pana acum? De ce nu pune degetul pe rana si vorbeste doar in sarade?

24 octombrie 2011 20:33

Ana Bani pentru pensii uriase fara contributie aveti si in 2012 ?

24 octombrie 2011 18:48

Toto Ce dracu' va raciti gura cu un neicanimea? Nu vedeti ca nu spune decat generalitati :ieşirea din criză este un proces greu, complex şi dificil. Bravo! Cred ca si portarul de la BNR poate sa spuna acelasi lucru.

24 octombrie 2011 18:23

doru(lelei) Daca esti desteptul tarii, de ce faci greseli de politica economica? Un inginer, daca face greseli in urma carora sa moara atatia oameni cati omori tu, ar face puscarie pe viata!

24 octombrie 2011 18:20

solo Mai Isarescu, probabil revii la vechea si dureroasa solutie=inflatie. Asa ai reusit, impreuna cu dobanzile mari la credite - in perioada 1990 si pana acum, cat ai fost guvernatorul BNR- sa decapitalizezi toate intreprinderile romanesti, dar mai ales cele din agricultura, unde s-au furat si instalatiile de irigare, impreuna cu un alogen care spunea ca industria romaneasca e un maorman de fiare vechi. Economiile avute de cetatenii romani le-ai facut praf, tot prin inflatie. Asa se face ca tot felul de venetici au reusit sa faca afaceri in Romania cu 100 de dolari.

24 octombrie 2011 17:56

gigi mai putin bancile. ele trebuie sa fie bine merci!

24 octombrie 2011 17:55

mbebe asa o fi ,dar pana acum nu intreaga societate a contribuit la iesirea din criza ci mai mult prostii ...........................

24 octombrie 2011 16:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.