După condamnarea fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, mulţi au crezut că fiorii corupţiei nu vor mai fi simţiţi la acest nivel în capitala Olteniei. Iată însă că Olguţa Vasilescu, cea care l-a învins chiar pe Antonie Solomon la alegerile din 2012, a ajuns, la rîndul ei, la „Beciul Domnesc“, fiind reţinută tot pentru corupţie, anunţă COTIDIANUL.

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută, ieri, de procurorii anticorupţie şi va fi prezentată astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Ea este acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani, susţine ANTENA3. Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA arată că în 2012, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, mai mulţi oameni de afaceri ar fi fost determinaţi personal sau prin intermediari de Olguţa Vasilescu, care candida la Primărie din partea PSD, să facă diferite sponsorizări. Vasilescu şi-ar fi folosit influenţa de vicepreşedinte PSD Craiova asupra oamenilor de afaceri, susţine DNA. „Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, au fost făcute sub formă de materiale electorale sau plăţi pentru organizarea unor spectacole de campanie pentru Vasilescu, mai arată referatul DNA, citat de GÂNDUL.

De exemplu, costurile concertului susţinut de Goran Bregovici în campania electorală din 2012 a Liei Olguţa Vasilescu pentru funcţia de primar al Craiovei, inclusiv cheltuielile pentru deplasarea artistului, au fost plătite de reprezentantul unei societăţi comerciale care era interesată în obţinerea unor contracte cu administraţia locală, au declarat, pentru CURENTUL, surse judiciare. Cei care au oferit bani pentru Olguţa Vasilescu au ţinut cont de influenţa pe care aceasta, la acea vreme senator PSD şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene din Dolj, ar fi putut-o exercita la nivel central sau local în legătură cu diferite contracte cu Primăria Craiova.

O altă acuzaţie se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguţa Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost viraţi prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu. Scoasă cu cătuşe din sediul DNA, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că se aşteptă să fie reţinută. „Mă aşteptam. Mai multe o sa vă spună avocatul meu”, a declarat edilul Craiovei, citat de NAŢIONAL.

Apăratorul Liei Olguţa Vasilescu a declarat că dosarul a fost deschis în 2015, în urma denunţurilor depuse de trei oameni de afaceri. Unul dintre aceştia ar fi din Craiova şi, potrivit avocatului, ar fi şi verişor cu unul dintre contracadidaţii Olguţei Vasilescu la Primaria Craiova. Însă EVENIMENTUL ZILEI a aflat pe surse că împotriva Olguţei Vasilescu ar fi scris „epistole” la DNA peste 12 denunţători, în mai multe dosare aflate în instrumentare. Unul dintre denunţători ar fi patronul firmei Polystart SRL , Cristian Dobre, firmă care avea contract cu Primăria pentru lucrări la faţadele unor imobile.

Al doilea denunţător ar fi Liviu Cioană, patronul Mitliv SRL, care în tandem cu firma lui Dobre se ocupă de reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu”. Un al treilea denunţător în cauză ar fi finanţatorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova Mihai Rotaru. Potrivit surselor citate, firmele lui Cristian Dobre şi Liviu Cioană au fost vizate de anchete ale DNA.

Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă, în iunie 2012, primar al Craiovei din partea USL, ea fiind membru al PSD, aminteşte ADEVĂRUL. În martie 2013 a candidat singură pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova şi a fost aleasă după ce în favorarea ei s-au pronunţat public mai mulţi lideri ai partidului, precum Victor Ponta şi Valeriu Zgonea. Lia Olguţa Vasilescu a câştigat primăria Craiova în faţa lui Antonie Solomon, fostul primar, condamnat la închisoare pentru luare de mită.

Actualul edil al Craiovei şi-a făcut şcoala politică în Partidul România Mare, fiind una dintre protejatele răposatului Vadim Tudor. Lia Olguţa Vasilescua fost aleasă deputat de două ori pe listele PRM, însă în anul 2008 l-a trădat pe Vadim Tudor şi a intrat în PSD.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneţi opinia: „Sponsorizările primite în campanile electorale precedente au fost“: „Normale, pentru că toţi candidaţii au avut nevoie de ele pentru a se promova“, „Legale, din moment ce legea nu le interzicea explicit“ sau „Imorale, pentru că toţi candidaţii s-au folosit de influenţa lor pentru a obţine fonduri“?Comentarii

kovesi demisia sluga corupta si incompetenta olguto ia si tu lectii de la basescu (stapanul lui kovesi), boc, blaga, oltean, videanu, blejnar, hoti mult mai mari ca tine care au furat zeci de miliarde de euro de la stat si sint liberi !

31 martie 2016 15:57

NERO Anii 45' -50' - 60' de crunta persecutie stalinista si KGB-ista asupra sefilor politici din Romania, adversari ai ORANDUIRII SOCIALISTE, acesti ani blestemati - au revenit, in anii 2015-2016, sub carma blestemata PNL&PDL&Basescu&Johannis. Deoarece sondajele de opinie din Tara, arata simpatia Poporului Roman pt PSD, stalinistii PDL&PNL s-au pus sa aresteze pe sefii PSD cu sanse de victorie la votul romanilor. Rusine dle. Johannis, huooo! PNL&PDL, degeaba macelariti opozitia, noi, romanii vom vota PSD, chiar daca mai ramane un singur om acolo.

31 martie 2016 14:47

Procesele stakiniste au devenit model ?Dar ,juristi,teoretizati ! Eu ma minunez,Ce juristi a avut dl. bOC,de a creat asemenea legi ,pe care nici acum,catusarii PSD-isti nu le inteleg ?Poti lua mita daca beneficiezi de folose de orice fel,pe care procurorii creatori le interpreteaza,pot lua mita si cei care aspira la functii de stat,daca primesc aplauze sau flori,chiar daca nu sunt functionari public ,etc.Si ca traeba sa merga unsa ,s-a introdus banuiala legitina si delatiunea ca mijloace de proga.Nu e nimic nou,procesele staliniste aveau la baza macar teoria lui Vasinsky,inculpatul sa isi dovedeasca nevinovatia.La noi,tiranul jurust este interpretat,inculpatul sa isi demonstreze in justitie ,ca martorii mint.

31 martie 2016 13:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.