Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a fost retinuta, ieri dupa-amiaza, de procurorii DNA, aceasta fiind acuzata de patru fapte de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dosarul in care Vasilescu a fost incatusata este legat de sponsorizarile pentru campania electorala din 2012. In acelasi caz, alte doua persoane au fost plasate sub control judiciar. Este vorba despre Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, acuzat de complicitate de luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG, tot pentru complicitate la luare de mita.

„Ma asteptam”

Potrivit DNA, mai multi oameni de afaceri „au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD”. Au fost obtinute astfel „donatii” de peste 135.000 de euro, cu care s-au realizat materiale electorale si au fost organizare spectacole pentru campania Liei Olguta Vasilescu. „Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, mai sustine DNA.

O alta acuzatie se refera la o mita de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguta Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri in schimbul unor contracte pentru lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virati prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu. Scoasa cu catuse din sediul DNA, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca se astepta sa fie retinuta. „Ma asteptam. Mai multe o sa va spuna avocatul meu”, a declarat edilul Craiovei. Aparatorul Liei Olguta Vasilescu a declarat ca dosarul a fost deschis in 2015, in urma denunturilor depuse de trei oameni de afaceri. Unul dintre acestia ar fi din Craiova si, potrivit avocatului, ar fi si verisor cu unul dintre contracadidatii Olgutei Vasilescu la Primaria Craiova.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.