Doi foști ofițeri ai serviciului de spionaj israelian au încercat să o intimideze pe Codruța Kövesi, procuroarea-șefă anticorupție; o majoritate covârșitoare a Consiliului Superior al Magistraturii a umilit-o public pe judecătoarea Camelia Bogdan, parte a completului care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, la 10 ani de închisoare plus confiscarea averii; Livia Stanciu, membră în completul care l-a condamnat la închisoare pe Adrian Năstase, a fost supusă la intimidări permanente din 2009, de când a preluat conducerea Înaltei Curți, dar mai ales în perioada procesului care a dus la condamnarea fostului premier Adrian Năstase; Ondine Gherguț, colega noastră care are în palmares investigații jurnalistice importante, trăiește în permanent stres, este amenințată de câte ori începe lucrul la o nouă anchetă și uneori ne dă telefon să ne spună că are o întâlnire importantă de la care trebuie să se întoarcă în câteva ore, iar dacă nu se întoarce să știm să intrăm în alertă.

Sunt multe alte femei și mulți bărbați care se luptă în mod anonim cu nedreptățile, sacrificând imens pentru ca legile să fie puse în practică, pentru ca justiția să fie egală pentru toți. Fiindcă în România se poartă nu doar ambivalența morală, ci și mersul pe sârmă printre legi. Codul bazat pe onoare, adevăr și loialitate rămâne doar excepția care confirmă regula disprețului ce distorsionează în egală măsură mediul juridic și viața publică autohtonă.

Tradiția cizmei cazone ca paratrăsnet al celor amenințați de mâna lungă a justiției funcționează cu asupra de măsură și există firme serioase în care profesioniști ai informațiilor se pun în slujba celor care nu vor să-și piardă banii strânși ilicit. Foști ofițeri din servicii secrete românești sau străine acționează transfrontalier, amenință, spionează, caută punctele vulnerabile ale magistraților onești, intră în intimitatea familiilor acestora, le sperie copiii și vor să le arate cu orice preț că sunt mai puternici decât par. Nimic nu-i oprește, câtă vreme banul îi pune în mișcare, iar tupeul lor se bazează pe slăbiciunea statului.

Cei doi foști ofițeri israelieni de spionaj, care au fost deja reținuți, au crezut că pot să o întoarcă din drum pe șefa DNA, au încercat să-i cotrobăie în e-mail-uri, să-i fure informații și i-au dat o grămadă de telefoane imaginându-și că, dacă nu o vor îndupleca, ar putea măcar să o înnebunească. Dar Codruța Kövesi e deja obișnuită cu atacurile de toate felurile, private, dar mai ales publice, și nu a dat semne de slăbiciune. Ea știe, la fel de bine ca judecătoarele Camelia Bogdan și Livia Stanciu, că răul poate vine mai degrabă din interiorul sistemului decât din afara lui.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a refuzat să-i apere reputația profesională Cameliei Bogdan, dând credit politicii de reglare de conturi cu care defilează Antena 3, televiziunea care și-a pierdut sediul după ce fondatorul ei, Dan Voiculescu, a fost trimis după gratii chiar de această tânără judecătoare. Oamenii lui Voiculescu au primit, pare-se, ordin, la fel ca foștii ofițeri israelieni de spionaj, să o termine pe Camelia Bogdan: să o compromită și să o scoată din magistratură. Dar ea s-ar putea să fie mai puternică decât colegii ei din CSM, supărați că ea insistă să se pună în aplicare confiscarea bunurilor în valoare de 60 de milioane de euro aparținând lui Dan Voiculescu.

CSM tinde să redevină ce a fost cândva, un agent poluant, un loc în care sunt trimiși mai ales magistrații care pot fi convertiți spre interesele celor puțini în căutare de protecție, fiindcă fac slalom printre legi, încălcându-le. Sub acoperișul CSM stă liniștit în așteptarea ordinelor și judecătorul Norel Popescu, despre care Ondine Gherguț a scris că a fost ales în Consiliul Superior al Magistraturii cu ajutorul PSD. Nervos pe colega noastră, Popescu a spus în plenul CSM că Ondine “nu e câine de pază”, ci “maidanez care merge pe burtă, căutându-și stăpân”. Omul crede că toți sunt ca el și că justiția românească se poate întoarce la jocurile de clan. Din păcate, nu e singurul.

Integral pe România LiberăComentarii

tepes v atat de bine merge justitia + sri ca au lasat in libertate toti marii infractori care au jefuit tara asta in frunte cu basescu, blejnar, udrea, cocos, boc, blaga, oltean, videanu, berceanu, anastase, boagiu, hrebenciuc, ponta, ghita si multi alti hoti ordinari care au furat zeci de miliarde de euro ! auzi ce zice dobitoaca asta de "jurnalista" : femeile salveaza justitia ! te apuca voma cand citesti asa ceva........

7 aprilie 2016 15:46

kovesi la inchisoare pe viata pentru coruptie cum dracu salveaza kovesi justitia cand a protejat atatia ani de zile mafia criminala basista care a prejudiciat romania cu peste 100 miliarde de euro ?????

7 aprilie 2016 15:42

sori O justitie de tot rahatu' , asta avem. E jalnica, si mai toaca si banii de pomana.Cred ca autoarea are o problema de alta natura. Sexuala.

7 aprilie 2016 10:52

Adrian Kovesi si Stanciu ne-au aratat ca o decizie definitiva si irevocabila... nu e chiar atat de definitiva si nici chiar irevocabila. Camelia Bogdan ne-a aratat cum cineva poate obtine foloase necuvenite si se poate mentine in functie in timp ce alte persoane sunt date afara. Nu mai vorbim de modul in care a instrumentat cazul ICA. Asa ca mai lasati-ne in pace cu modelele dvs de cinste si corectitudine!

7 aprilie 2016 9:55

Se lucreaza, se lucreaza Ieri la emisiunea hidrocefalului Buzila zis si Gadea, atat el cat si saltimbancul Badea au repetat pana la plictiseala ca ei sunt filosemiti.Asta spune ceva ,nu ?

7 aprilie 2016 9:41

hg Doamna ziarista, ca de obicei in acord cu colegii din Romania (ne)libera bateti cimpii. Cistigati bani murdari , cind scrieti numai ce vi se dicteaza si nu ceeace ginditi voi. Daca zici ceva de o decizie sau un judecator (numai cei protejati de voi ) il calificati ca un atac la adresa justitiei. Dupa comportamentul din CSM (amenintari la adresa colegilor, amenintari cu MCV , etc )si eu cred ca judecatoarea Camelia Bogdan are nevoie de un control psihiatric. In ceeace priveste DNA eu cred ca nu are ca scop lupta impotriva coruptiei ci crearea unui talmes balmes din care nimeni nu mai intelege nimic, tocmai cu scopul ca marii demolatori de tara sa scape nepedepsiti. Procesele dureaza foarte mult , faptele sint judecate de obicei la multi ani dupa savirsirea lor , timp in care hotii zburda si isi pun averile la adapost. Micile gainarii cu valori mici ( mii de euro) sint puse la gramada cu cele mari , ba as indrazni sa spun ca au chiar auprioritate. Probele serioase au aceeasi greutate precum un simplu denunt ( la fel ca in perioada anilor 1950). Evazionistii care nu-si platesc impozitele sint iertati si pasuiti ( vezi media pro , B1tv, ) .Asta numesti tu justitie domnule ziarist. Mai bine ne-ai spune daca stapanii tai au platit la zi taxele pentru Ziarul Romania Libera .

7 aprilie 2016 9:13

NANA ...cucoana textiera RL - platita de infractorul criminal Adamescu, pai, in CSM taie frunza la caini, si Vasilica ala - nebunul cu caprele si zoofilia, si cu comportament neadecvat pt un magistrat! Vasilica fixat in CSM, de Macovescu M., alta bashista inversunata. Voi, bashistii platiti de infractori, ati nenorocit Justitia si Adevarul, in Tara aceasta.

7 aprilie 2016 8:01

Eu vreau ca presa sa nu laude solutiile judiciare.Ar putea sa faceti rau judecatorilor,care au ghici Din cand in cand,cliseele politice sunt reluate de presa independenta,sa le dea girul de aprobarea opiniei publice.Justaitia care l-a condamnat pe N si V,a procedat bine,ca au fost complete formate din femei.Daca presa nu are voie sa critice justitia,de ce o lauda ?Or va exprimati perere,unii asa,altii altfel, ori taceti Dumnezeului odata.Justitia exista prin ea insasi,si atat.Cei de la Antene au dreptul sa spuna ca un om de afaceri daca a privatizat ICA,o institutie falimentara si a pus-o pe piciare,este corupt cu tata familia si firmele lui trebuiesac confiscate,au dreptul sa spuna ca este o eroare judiciara,dar presa ,nu este instanta de judecata sa spuna cine are dreptate.Antena se mira cum un terean,fara subsol petrolier,valoreaza 66 de milioane EU si presa nu ne convinge,imi vine sa zic nu mai criticati CSM.Nici acolo nu sunt toti politruci !Ce au spionii evrei cu domana de la DNA ?Nici un strain nu e urmarit in Roamnia,asa ca nu vad de ce s-ar interesa de mituitorii romani ?

7 aprilie 2016 7:46

justitie corupta 100% ce dracu face dna-ul ca marii infractori sint liberi : basescu, boc, blaga, oltean, videanu, berceanu, anastase, boagiu, blejnar, macovei, astia au furat zeci de miliarde de euro si sint liberi !

6 aprilie 2016 22:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.