Uniunea Salvaţi Bucureştiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci - zece secţii, invocând discrepanţe statistice, a anunţat, luni seara, liderul USB, Nicuşor Dan.

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secţii de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus - urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a spus Nicuşor Dan.

El a susținut că USB a avut iniţial delegaţi în toate secţiile de votare din Sectorul 1, dar că ei nu sunt membri de partid, ci doar persoane care şi-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în Bucureşti.

"Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau şi au rămas nişte secţii în care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care USB a avut observatori, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni, Nicuşor Dan, într-o postare pe facebook.

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)", a scris liderul USB.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%.

Integral pe România LiberăComentarii

COMUNISTU' Nu depune si u autodenunt, pentru incalacarea legii electorale, cu privre la continuarea campanie dupa data limita?! Asta as , ca sa vedem ca avem de a face cu oameni onesti :):):):):)

7 iunie 2016 14:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.