Criza financiară şi economică a lovit în plin companiile româneşti, care s-au trezit peste noapte cu planurile date peste cap şi supraîndatorate. Pierderea de sânge a fost dramatică şi se resimte chiar şi după opt ani. Cei care au rămas în picioare nu mai au curajul să investească prea mult şi încearcă să-şi conserve poziţia în piaţă şi cash-ul pentru a nu mai ajunge în genunchi. După cei şase ani de criză, la nivelul lui 2014, când avem ultimele date, ponderea companiilor româneşti în totalitatea afacerilor din România a scăzut la 47%, iar ponderea multinaţionalelor, companiile străine, a urcat la 49%. Regiile de stat mai aveau o pondere de 4%. Cele 423 de companii româneşti angajau 2,4 milioane de oameni şi aveau afaceri de 509 miliarde de lei. Cele 30.000 de companii străine aveau 1,18 milioane de angajaţi şi făceau afaceri de 536 de miliarde de lei la nivelul anului 2014. Cel mai probabil, rezultatele financiare pe 2015 vor arăta că ponderea companiilor româneşti a scăzut în continuare.Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Gurzu Pai daca voi, GUVERNANTII POST-DECEMBRISTI ati dat ca tampitzii toate "navele amiral" ale economiei romanesti strainilor...... BCR, Petrom , EON luate de Companii de Stat din Austria si Germania, CRETINISM EUROPEAN IMPERIAL......... Cum sa nu fie in criza economia romaneasca???? Sutele de miliarde de euro profit au plecat in tarile straine!!!

13 iunie 2016 11:14

v Ma intreb de ce oare acesti "destepti" de economisti au tacut un sfert de secol despre aceasta problema, ba chiar au tinut partea desfiintarii si instrainarii industriei Romanesti? Petre Roman cum mai este liber si apare la tv dupa ce a declarat ca industria noastra este un morman de fier vechi? Dar cei care au permis instrainarea bogatiilor subsolului, dar a agriculturii? Sint convins ca daca ii intrebi si acuma iti vor aduce argumente cum era de neprofitabila, aceasta industrie si nu aveam bani sa o retehnologizam.

12 iunie 2016 23:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.