Update: Toate victimele decedate în accidentul rutier produs vineri în zona localităţii Perşani din judeţul Braşov sunt persoane majore, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis AGERPRES.

''Toate victimele decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră, conform informaţiilor anterioare, avea vârsta de 20 de ani. Numărul victimelor se ridică la 30. Patru persoane şi-au pierdut viaţa. 26 de persoane au fost rănite, una este în stare gravă (cod roşu), două încadrate în cod galben de urgenţă, restul au suferit răni uşoare. Şase persoane sunt internate la Spitalul Judeţean, 11 la Spitalul de Pediatrie, cinci la Spitalul Militar şi patru la Spitalul 'Sf. Constantin'. Toate unităţile sanitare sunt din judeţul Braşov'', se arată în comunicatul MS.


Un microbuz a fost implicat într-un grav accident rutier pe DN1 Braşov - Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perşani şi Vlădeni, din județul Brașov. Trei adulți și un copil au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-o curbă, peste parapeții care separă sensurile de mers.

În afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă şi alte şapte cărora li s-au acordat asistenţă medicală la locul accidentului. Ulterior, ele au fost transportate la spital.

Microbuzul răsturnat transporta copii de la ansamblul folcloric HORA din Iași

Purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov a precizat, la Antena 3, că în autocar se aflau peste 30 de persoane de persoane, deși, potrivit unor surse, ar fi avut o capacitate de 24 de pasageri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, două victime ale acestui accident sunt în „cod roșu" de urgență, o victimă „cod galben", celelalte „cod verde" (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov.

”Autocarul răsturnat transporta 28 de copii şi 3 adulţi. Patru persoane şi-au pierdut viaţa: un copil şi trei adulţi. În prezent, 2 victime - 'cod roşu' de urgenţă, 1 victimă - 'cod galben', celelalte 'cod verde' (răniţi uşor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din judeţul Braşov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la Bucureşti pentru pacienţi grav răniţi", se arată într-un comunicat al MS

MAI are pregătit un elicopter, dacă situaţia o impune

Ministerul Afacerilor Interne are pregătit un elicopter pentru a interveni, dacă situaţia o impune, după accidentul rutier din zona localităţii Perşani, judeţul Braşov.

''La faţa locului este închisă circulaţia şi se iau măsuri de asigurare a perimetrului. Sunt aproximativ 30 de poliţişti şi jandarmi pentru a permite acţiunea SMURD şi ISU în perimetru. De asemenea, peste 50 de angajaţi ISU şi SMURD sunt prezenţi la faţa locului. S-a apreciat că nu se impune trimiterea unui elicopter, degajarea victimelor urmând să fie făcută cu resurse locale. MAI are pregătit un elicopter, dacă situaţia o impune. Răniţii urmează să fie duşi la Braşov'', potrivit unor surse oficiale.

Procurorii deschid un dosar penal în legătură cu accidentul rutier din Braşov

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul rutier petrecut vineri, între localităţile Braşov şi Făgăraş, soldat cu rănirea a mai multor persoane şi decesul a patru dintre pasagerii unui autocar, scrie Agerpres.

Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, însă ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având în vedere complexitatea cauzei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti coordonaţi de un procuror.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Prefectul de Brașov Ciprian Băncilă a anunțat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că a declanșat Planul Roșu de intervenție iar la fața locului intervin echipaje de descarcerare și ambulanțe ale Serviciului Judetean și SMURD.

Totodată, prefectul a anunțat că a solicitat și două elicoptere MAI pentru a transporta bolnavii la spital.


Comentarii

Oranuben Din cate stiu,drumul de la Iasi la Arad nu trebuia sa treaca prin Brasov !

18 iunie 2016 11:40

Oltean Nu se poate pune o poza REALA ? La TV aratau ca micobusul era ...galben !

17 iunie 2016 19:11

ACESTI COPII SE PREGATEAU PENTRU VACANTA DOAMNE AJUTA-NE !

17 iunie 2016 15:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.