Mercurul din termometre urcă în aceste zile până la 40 de grade Celsius la umbră, deşi este abia final de iunie. Temperaturile record din această perioadă sunt clar un efect al încălzirii globale, dar specialiştii susţin că au constatat o accelerare a schimbărilor climatice.

Capitala şi alte 21 de judeţe se află sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic până vineri. Temperaturile, prea ridicate pentru luna iunie, au provocat un val de îngrijorare inclusiv în rândul oamenilor de ştiinţă, care susţin că maximele de 40 de grade Celsius în a şasea lună din an sunt neobişnuite.

Conform atenţionării Cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) de ieri se află sub avertizare municipiul Bucureşti, şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa. În aceste zone, inclusiv nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi ce nu vor scădea sub pragul de 20 de grade Celsius, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Integral pe AdevărulComentarii

Atentie romani. Ne invadeaza CIUMA ROSIE USL. Nenorocirea la romani este ca peste codul galben de canicula se suprapune CODUL ROSU PSD-USL.

23 iunie 2016 21:20

Socotitorul De cel putin 10 ani fac, pe unde pot, propuneri pentru modificarea calendarului pentru anul (scolar) universitar. Degeaba! O fac pentru ca ar avea multe avantaje:1.) economie de nergie (vara fara aer conditionat in institutiile de invatamant si consumuri reduse iarna) 2.) starea fizica/psihica a elevilor/ studentilor in sesiuni sau concursuri de admitere ar fi mult mai buna. 3.) parintii, la randul lor n-ar fi stresati pe drumurile sufocante pentru a-si duce (aduce) copiii la scoala 4.) ar fi timp pentru organizari de tabere (iarna si vara) etc. Iata calendarul: Scoala trebuie sa inceapa (asa cum este un fapt prin unele landuri in Germania) in ultima saptamana din august sau cel tarziu 1 septembrie. Primul semestru sa se incheie la sfarsitul saptamanii dinaintea saptamanii cu Craciunul . Vacanta de iarna sa fie cel putin 4 saptamani. Apoi incepe semestrul II. La 1 iunie, cel tarziu prima saptamana trebuie sa se termine scoala. Vacanta de vara ramane tot de 3 luni. Deci nu se fac bulversari . E bine acum ca in scoala sa mearga toate instalatiile de aer conditionat, iar unde nu sunt sa te sufoci? Pentru cei mici se mai pot intercala vacante scurte.

23 iunie 2016 11:53

PRECIZARE: Va mai informam ca daca n-ar fi plouat (ca porcu', n.red.) si asta iarna n-ar fi nins (în draci, n.red.), v-am mai fi footut la cap si cu "desertificarea", dar asa ne limitam sa va spalam pe creieri cu "Încalzirea-Gloabelor" si cu "accelerarea", ca de luni în colo se raceste si taie astia EURO-spaga pe chestiuni legate de "salvarea" "mediului" & a planetelor "noastre"... Cu respect, 3-limbrici-umflati-&-mici, care dimpreuna-alcatuiesc "redactia" Adevarului-Poollii

23 iunie 2016 11:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.