Aproape 200 de persoane protestează pașnic la Universitate împotriva deciziilor luate în această săptămână de Parlament, respectiv față de neîncuviințarea începerii urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean, de adoptarea pensiilor speciale pentru aleșii locali și față de votul pentru dezincriminarea conflictului de interese în cazul senatorilor și deputaților care și-au angajat rude în birourile parlamentare înainte de 2013. Oamenii s-au adunat în centrul Capitalei în urma unor apeluri făcute pe rețele de socializare, nefiind autorizat. La protest există o singură pancartă pe care scrie cu litere roșii "Parlamentul Rușinii". În rest, protestatarii își exprimă nemulțumirile pe coli de hârtie albe, între sloganuri fiind: "Jos Parlamentul", "Respect pentru Parlament, dispreț pentru parlametari (90%)", "Egalitate în fața legii", "Nu vrem penali în instituții publice", "Iohannis, cerem dizolvarea Parlamentului", precum și o serie de versuri ironice la adresa lui Titus Corlățean.Integral pe AgerpresComentarii

Protetatrii vorbesc tacand in nmele lor si al constiintei vandute pe ura dorului de putere. Domnul de la or 13,38.vorbim aceeasi limba. Protestantii nu vorbesc in numele meu.Dv stiti in numele cui.vorbesc,si taceti .Aveti acest drept .Dar ca vor ca ministrii nostrii sa fie judecati de procurorii stagiari,aici ii trimit la CCR,daca mai au timp si de citit sau daca pot intelege o lege sau o politica.Iar cu emigrantii destepti sunt de acord,dar sa ne lase pe noi in saracia noastra si vorba lui Alexandri,Apuce-inainte,ridica tot mai sus/La rasaritu-i falnic /Se-nchina al meu apus .Are cine sa ii inlocuiasca in tara,fiti fara grije, ..

24 iunie 2016 13:53

Gicu @Ioan Andreica.... Ai dreptate, cei care au plecat din tara sa nu voteze. Au ramas in tara "nulitatile"

24 iunie 2016 13:38

Gicu @Rabega Nicoleta....Protestatarii nu vorbesc in numele prostilor, ci in numele celor cu capul pe umeri....deci, fii fara grija, nu vorbesc in numele tau!

24 iunie 2016 13:35

Daor 200 de tineri poate recruta UE et comp. ca sa schimbe lumea ? Suntem multi, si se pare ca nu su Un numar de 200 de tineri frumosi si motivati,demonstreaza impotriva sitemului.Lor nu le place parlamentul actual,ca S. si UE are alte planuri.Si atunci,demonstreaza. pentru ei.Numai ca noi suntem milioane ,pentru care politica conteaza.Ca au luat jucaria DNA,care ar fi maretit cercetand un ministru,numai un nevenit pribeag si paranoic mai gandeste ca un ministru pote raspunde in fata unui stagiar de procuror pentru acte politice.Si-apoi, emigratia are dreptul de vot pe care il asiguram noi,nu cum vor ei.Noi platim taxe si impozite la UE ca ei sa lucreze pe-acolo,sa platim pensii pentru rudele ramase in tara si asigurari sociale pntru copii,platim sa aparam,la nevoie petria de care isi bat joc unii dintre emigranti ,platim alegeri ,inclusiv pentru sectiile din strainatate.N-a zis un emigrant,faceti sectii,preluam costurile.Tinerii mai au timp si de citit ? Ce a spus CCR ? Macar gurile de orga sa explice.De ce nu se condamna conflictul de interese la parlamentarii care nu angajaza tinerii someri ai strazii la cabinetele lor ? Ei ,asta nu stiu,poate se infiltrau si oameni de bine .Parlamentari, nu aveti purtator de cuvant sa spuneti lumii astia ca nu mai suportati jnjosirea si umilinta ? Va temeti de ambasadori ?Sau de DNA ? Poate vedeti ce fac englezii.!

24 iunie 2016 9:25

iohannis la inchisoare pentru fals si uz de fals ÎCCJ l-a condamnat joi pe Ioneluş Cârpaci la 7 ani şi 2 luni pentru obţinerea unor case în Timişoara prin acte false. Dar acelaşi lucru l-a făcut şi familia Iohannis în Sibiu! Procesul penal al lui Cârpaci a ajuns la final, iar al lui Iohannis nici măcar n-a început, deşi instanţele civile au constatat absolut acelaşi lucru: fals în acte! Sigur, mulţi vor întreba de ce îi punem pe aceeaşi treaptă pe cei din Clanul Cârpaci cu cei din familia prezidenţială Iohannis. Răspunsul este foarte simplu: conform art. 30 din Constituţie, „nimeni nu e mai presus de lege”, principiu clamat în repetate rînduri chiar de către preşedintele Klaus Iohannis la bilanţul diferitelor instituţii ale statului! Tratamentul diferit al Justiţiei în aceste două cazuri aproape identice, cel al Clanului Cârpaci şi al Familiei Iohannis, arată o dublă măsură în faţa aceloraşi infracţiuni, astfel încît nu putem să nu remarcăm faptul că exact în ziua condamnării lui Cârpaci de către ÎCCJ, Klaus Iohannis a numit-o pe şefa ÎCCJ Livia Stanciu judecător la Curtea Constituţională! Ne amintim că recent ÎCCJ a acceptat strămutarea procesului lui Klaus Iohannis, în care Preşedintele vrea rejudecarea dosarului casei pierdute la Sibiu, pe care a obţinut-o, conform unei sentinţe definitive, prin acte false, la fel ca şi Clanul Cârpaci!

24 iunie 2016 0:37

Maria Pacat ca sunt doar 200... Unde sunt restul bucurestenilor?

23 iunie 2016 21:52

Parlamentul rusinii este cel generat de USL-Ponta. Domnule Ponta. Știați încă din 2013 – prin Regulamentul Parlamentului European nr. 1303 – că avem nevoie de un sistem IT funcțional care să rezolve transparența banilor europeni. Ați avut doi ani la dispoziție să rezolvați această necesitate. Nu ați făcut-o. Nu ați știut sau nu ați vrut? Știți ce șoptesc angajații din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastră? Ați ghicit: „Ghiță”. Ați creat un mecanism greu de desfăcut acum, despre care organismele internaționale de luptă împotriva fraudei vorbesc cu voce tare de ani de zile.Acest mecanism de fraudare îl vedem zi de zi la televizor. Acest mecanism este sursa întârzierii desemnării pentru exercițiul bugetar 2014 – 2020. Ghinea.

23 iunie 2016 21:11

vasilache Pute, o sa facem demonstratie nedirijata cand o sa dispara imputiti ca tine si cand poporul asta imbecil nu va mai vota in masa nesimtirea si negru sub unghii specific celor parveniti.

23 iunie 2016 20:57

Pute Si altele de genul hai sa ne cacacm pe noi si sa facem ce vrem daca se opreau numai la pensiile speciale dar toate deci si ale lui Johanis ,si la conflictul de interese era OK.Dar sa nu deranjeze toate pensiile speciale ca sunt unii domni care nu sunt de rusine care trebuie sa le ia si sa manance bine .Cand om face o demonstratie nedirijata ???!!

23 iunie 2016 20:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.