Președintele Mișcării Populare și fostul șef al statului Traian Băsescu și-a exprimat, vineri dimineața, surprinderea privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precizând că marea majoritate a votat „în deplină necunoștință de cauză” și a făcut apel la solidaritate a statelor membre UE. Totodată, fostul premier Victor Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook, că acesta este cel mai greu moment din istoria blocului comunitar.

Potrivit fostului președinte, procesul ieșirii Marii Britanii din UE va fi unul dificil, care va dura cel puțin doi ani.

„Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 milioane oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE. Procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani.Oare cât de "unit" va mai rămâne şi Regatul Unit? Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul șef al Executivului, Victor Ponta, a precizat, pe aceeași rețea de socializare, că Europa are nevoie de lideri puternici și cu viziune.Integral pe România LiberăComentarii

Pro Brexit Pai "pe marea majoritate in necunostinta de cauza " s-au bazat politicienii englezi ! Cine crede ca ei nu stiau rezultatul Brexit inainte de vot , se inseala ! Nu este o surpriza ! Englezii nu sunt prosti !

24 iunie 2016 12:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.